Unde au rezervat românii vacanțe de Crăciun în acest an și la ce tarife!
Pentru vacanța de Crăciun, românii au căutat mai bune pachete pentru câteva zile de relaxare. Anul 2024 a adus scumpiri și la capitolul vacanțe, însă oamenii nu s-au dat în lături și au încercat să găsească destinații în funcție de buget.
Anul acesta, la fel ca și în anii anteriori, mulți români au ales să rămână în țară. Orice au ales, prețurile au înregistrat creșteri cuprinse între și 10 și 30%, conform estimărilor făcute anterior de hotelieri.
Așa cum era de așteptat, toate tarifele au crescut, atât la pachetele pentru România, cât și pentru cele din extern. Hotelierii se așteptau la creșteri de 10-15%, chiar până la 20% dar sunt destinații unde într-adevăr creșterile sunt mai mari de 20%, așa cum au putut fi observate deja, încă de la prețurile din sezonul estival, când anumite pachete de vacanță au avut creșteri de până la 25-30%.
O vacanță la munte din pachetele care s-au pus în vânzare pe final de an, la Poiana Brașov, cu patru nopți de cazare cu brunch-ul (masă între mic dejun și prânz) de Ajun, cu cina de Crăciun, sau de Revelion inclusă, cu momente artistice, festive, cu momente pentru cei mici dar și pentru adulți, un pachet cu demipensiune și facilități incluse pentru o familie cu 2 copii, depășește suma de 1500 euro la un hotel de 4 stele. O ofertă similară, pe același eșantion, însă la un hotel de 3 stele, poate scădea la aproximativ 850 de euro.
Maramureșul a fost pe lista de dorințe, mai ales pentru experiența autentică pe care o oferă, dar și prețurile sunt pe măsura așteptărilor. Spre nordul țării, unde românii, de multe ori, rezervă cu un an în avans, pentru zona Bucovina, Maramureș, un pachet de 4-5 zile cu toate mesele incluse, cu activități tradiționale, a costat între 1500 și 1800 euro, cu absolut toate facilitățile.
Cu un buget relativ mediu de 700-800 de euro, o familie cu 2 copii a putut alege o destinație din țară unde să se relaxeze. Odată ce a fost aleasă o destinație mult mai îndepărtată de casă și într-o zonă tropicală, atunci bugetul alocat a fost de minim 2000-2500 euro, conform experților.