Cum identificați ”vampirii energetici” care cresc factura la energie
Din cauza inflației și a creșterii prețurilor la gaze naturale, păcură și alți combustibili, factura la utilități atinge cifre astronomice. Nu doar în România, ci și în celălalt colț al lumii, în SUA, oamenii sunt tot mai șocați de sumele pe care trebuie să le plătească.
Potrivit U.S. Energy Information Administration, prețurile la energie electrică au crescut cu 3,9% din iunie până în perioada de vară din 2022, comparativ cu prețurile din aceeași perioadă a anului trecut. Pentru a ține în frâu factura ar trebui să ne obișnuim să avem câteva obiceiuri simple, dar care ar putea face diferența la finalul lunii, când vine scadența. Reducerea facturii la electricitate poate fi la fel de simplă ca și depistarea surselor din casă care consumă cel mai mult, arată site-ul Gobankingrates.
Pentru a face acest lucru, puteți urma o formulă simplă pentru a determina câți kilowați-oră (kWh) folosește un dispozitiv într-o lună sau pe an. Apoi, încercați să găsiți modalități de a reduce pe cât posibil acest consum.
Se estimează că aproape un sfert din energia utilizată de o casă este consumată de dispozitive inactive, care nici măcar nu sunt pornite. Astfel, conform studiului efectuat de americani, o gospodărie medie cheltuiește între 210 și 440 de dolari pe an pe așa numiții ”vampiri energetici”,
Există anumite dispozitive care consumă energie chiar și după ce sunt „oprite”, iar aceasta este o problemă majoră. Trebuie să știți perfect care continuă să consume energie chiar și atunci când nu sunt pornite, inclusiv computerul, televizoarele cu pornire instantanee, sistemele surround sau ceasurile digitale. În consecință, trebuie scoase din priză toate echipamentele și dispozitivele care folosesc energie în timp ce sunt inactive, ajustate setările de alimentare la unele dispozitive, precum computerul sau televizorul.