Memorandum aprobat de MAI: 5.200 de funcții vacante urmează să fie ocupate prin concurs sau examen

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut public joi un comunicat de presă prin care anunță aprobarea unui memorandum ce vizează ocuparea prin concurs sau examen a 5.200 de funcții vacante din cadrul structurilor sale subordonate. Deficitul de personal în aceste entități variază de la peste 20% în cadrul Poliției Române, până la 24% în Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Conform comunicatului emis de MAI, posturile ce urmează să fie scoase la concurs sau examen provin din Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, dar și din alte unități care necesită încadrarea funcțiilor pentru a reduce deficitul de personal.

Cele peste 5.000 de funcții sunt, în principal, de execuție și sunt alocate domeniilor ordine și siguranță publică, combaterea criminalității organizate, poliție canină, formare profesională, analiză genetică și intervenții în situații de urgență.

MAI spune că demersul de scoatere la concurs a celor 5.200 de posturi este parte a eforturilor de reducere a deficitului de personal la nivelul instituției. 
 
 
 

Vizualizări: 955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: