Taxele locale, încasate la magazin. Localnic: Numai aici plătesc

Încasarea taxelor și impozitelor locale merge „ceas” în comuna Dănești, din Gorj. De patru ani, autoritățile trimit un angajat al primăriei să strângă taxele de la oameni în fiecare sat. 

Așa se face că, în primele trei luni, primăria reușește să încaseze aproape toate taxele de la oameni. Dările către stat se încasează acum la magazine ori acasă la diferiți localnici. "Eu în fiecare an aici am plătit. De ce să mă duc 7-9 km la Primărie când pot să vin aici?", spune un localnic.

Într-un fost magazin, la cineva acasă, sătenii au marea întâlnire cu perceptorul. "Am încercat cât de cât să amenajez locul aici. Aşa sunt condiţiile la ţară", mărturiseşte Valeriu Popescu, localnic.

Taxele pot fi plătite și online, prin ghiseul.ro. Dar cei mai mulți localnici n-au nici internet, nici conturi bancare. Agentul fiscal a strâns 30.000 de lei în cinci zile de când merge pe teren. "Am fost în cinci sate până acum, ăsta e al şaselea. Este foarte bine, lumea e mulţumită. Cu internetul, să plătească online, e greu pentru ei", spune Cosmin Coroboianu, agent fiscal.

Offline, succesul e garantat: în primele două luni din an, autorităţile au reuşit să încaseze datoriile de la aproape toată lumea. "Având în vedere că undeva la 60-70% din locuitorii comunei Dăneşti sunt persoane vârstnice, majoritatea pensionari, noi încă din anul 2020 venim în sprijinul acestora şi strângem taxele şi impozitelel la ei în sat", a declarat Mădălin Paliță, primar Dănești, la Antena 1.

Vizualizări: 981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: