Acuzație: Demolează o grădiniță ca să facă secție de votare

Autoritățile locale din comuna Bumbești-Pițic au decis să demoleze o grădiniță și în locul ei să construiască o secție de votare, investiție împachetată frumos și livrată cetățenilor că fiind un sediu administrativ unde pe viitor alegătorii pot organiza diferite evenimente. Decizia a fost luată în ședința de Consiliu Local.




Aleșii locali au votat în urmă cu câteva luni pentru demolarea grădiniței din satul Cârligei pe motiv că este veche și oricum nu mai are elevi. Acum aceiași consilieri locali au votat pentru constituirea unui " sediu administrativ" în locul grădiniței, mai exact o secție de votare care trebuie să fie obligatoriu gata până în luna iunie.


"Se construiește un sediu administrativ în locul vechiului sediul al grădiniței, care va fi demolată, așa cum s-au votat în ședințele trecute. O demolăm că nu avem secție de votare. O sa construim o încăpere mai mare, cu baie să o folosim la votări și au solicitat și cetățenii o sală pentru a organiza evenimente gen majorare, zile onomastice. Trebuie făcută până la alegeri această secție de votare", s-a motivat în ultima ședință de Consiliu Local.


Mai mult decât atât, peste strada de grădinița care fi demolată, se afla scoala gimnazială, rămasă fără elevi, și ea in stare de degradare.


"Școala din Cârligei reabilitată pe vremea fostului primar este părăsită cu ușile și geamurile deschise, în timp ce doamna primar demolează grădinița de peste drum ca să facă secție de votare. În școală s-au băgat bani mulți, unele clase sunt gata, dar altele doar decopertată tencuială, s-au terminat banii și nu au mai continuat lucrarea. Tavanele arată bine, pereții la fel, școala e solidă și are un spațiu generos pentru tot felul de evenimente. Consilierii cred că e nevoie de demolarea grădiniței și construirea secție de votare, în timp ce școala aceasta ar mai necesita nici reparații. Grădinița ar putea fi amenajată pentru persoanele aflate în dificultate", a precizat consilierul local Emilian Crețoiu.


Primarul Irina Cojocaru nu a fost prezentată la această ședință de Consiliu Local, însă a intervenit telefonic pentru a susține anumite proiecte de hotărâre. Întreaga ședință a fost filmată.

Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: