Lucescu a dorit să antreneze naționala fără pretenții financiare! Va câștiga de 10 ori mai puțin!

Noul selecționer al României revine pe banca tricolorilor după o pauză de 38 de ani de la ultimul mandat. Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor român din istorie, cu 35 de trofee câștigate, majoritatea în perioada petrecută la Șahtior și a dorit să vină la națională fără pretenții financiare.

Lucescu este al treilea cel mai titrat antrenor din istorie, după Pep Guardiola (39 de trofee) și Alex Ferguson (49 de trofee), o performanță remarcabilă, după ce a antrenat în majoritatea timpului la cluburi din Estul Europei.

Mircea Lucescu va încasa un salariu lunar de 27.000 de euro pentru postul de selecționer, o sumă extrem de mică, raportat la remunerațiile pe care „Il Luce” le-a avut de-a lungul carierei.

Referitor la salariul lui Mircea Lucescu, președintele FRF a dezvăluit că la discuțiile purtate antrenorul ar fi vrut să antreneze gratis. „Întotdeauna sumele sunt unele confidențiale. Ceea ce vă putem spune este că nu a existat nicio negociere cu domnul Lucescu în ceea ce privește condițiile financiare. Domnul Lucescu ar fi vrut chiar să antreneze gratis echipa națională. Asta e încă o dovadă de responsabilitate, de angajament față de națională și față de acest moment, care trebuie gestionat foarte bine. După ani de construcție, cu multe dificultăți, cu puțini oameni care au crezut în acest proiect”, a transmis Răzvan Burleanu.

În dialog a intervenit și Mircea Lucescu care a precizat că a dorit să antreneze naționala gratis dar nu i s-a permis, dezvăluind că e cel mai mic contract pe care l-a avut.

„Contractul meu? Eu așa am spus, că vin gratis, dar pe urmă mi-ați spus că nu se poate. Eu vin gratis la națională din respect pentru echipa națională și pentru toată cariera mea. Nu am nevoie de bani, nu am nevoie de… E exact ca la ceilalți dinaintea mea (n.r. – salariul). Nu e niciun fel de diferență. De 10 ori mai puțin decât luam prin alte părți, dacă asta vă stimulează. Deci vin cu sufletul deschis să fac ceva. Banii pe care îi iau aici… De bani nu cred că mai am nevoie, ca să puteți să îmi spuneți că îmi dați asta, îmi dați asta. N-am fost niciodată așa și nici nu sunt în continuare. Pe mine nu m-a interesat. Nu am scos o vorbă. Nu vreau să fiu invidiat de nimeni, vreau doar să facem performanță, ăsta e lucrul cel mai important pentru mine. Primul lucru pe care îl voi face cu jucătorii e să le prezint filosofia mea. Pe primul loc în filosofia mea e educația. Apoi atitudinea, apoi disciplina și pe urmă încep celelalte. Diferența o face capacitatea lor de a se concentra și de a răspunde. Și cu asta încheiem și nu o să mai vorbesc niciodată de lucrul ăsta. Deci, pe an aici, e sub nivelul pe care în orice altă parte luam pe lună. De 10 ori mai puțin, dacă asta vă interesează”, a punctat Mircea Lucescu.

Vizualizări: 704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: