Licitație pentru autostrada Filiași – Craiova. Drumul expres până la Târgu Jiu mai așteaptă!

Ministrul Transporturilor anunță că a început procedura de licitație pentru un nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași după ce, la începutul săptămânii, au început demersurile pentru primul lot de zece kilometri. Al doilea lot are o lungime de 14 kilometri. 

În zece luni, trebuie să fie gata proiectarea și în alți doi ani execuția. „Pe traseu vor fi construite inclusiv: un viaduct peste CF100 (CF900), DN6/E70 și peste râul Brădești (843 m), un pod pe peste râul Amaradia (264 m), un Nod rutier (Craiova Nord) prin care se asigură și conexiunea cu DN65F, două spații de servicii (dotate cu minimum 8 stații de încărcare pentru autoturisme electrice). Anunțul de Participare la licitație va fi publicat după validarea de către ANAP a documentației de atribuire. Cu această ocazie va fi anunțată și data limită pentru depunerea ofertelor”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

În schimb, despre mult promisul drum expres între Târgu Jiu și Filiași autoritățile încă nu au făcut niciun anunț. Laudele în spațiul public dinspre PSD sunt că acest drum se va face, dar deputatul USR, Radu Miruță, a declarat că Ministerul nu ar avea fonduri suficiente pentru acest proiect. 

Vizualizări: 1,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: