Zece alpiniști intervin în Valea Oltului

Noi verificări pe sectorul Boița - Lazaret (Valea Oltului), anunță Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Potrivit lui, ritmul lucrărilor în această zonă montană dificilă se menține în graficul stabilit iar antreprenorul turc (Asocierea Mapa-Cenghiz) a finalizat drumul principal de acces (6,24 km).

„Activitățile se concentrează acum pe asigurarea accesului spre zonele în care se vor face geoforaje. Pentru aceasta trebuie realizate mai multe drumuri tehnologice secundare care fac conexiunea cu drumul de acces principal”, explică șeful CNAIR.

Potrivit acestuia, așa cum fusese stabilit la verificarea precedentă, constructorul a suplimentat numărul utilajelor acolo unde frontul de lucru permite.

„Au fost aduse și echipe specializate de alpiniști pentru a curăța versantul de anrocamentele și trunchiurile de copaci care rsică să ajungă pe DN7 în urma lucrărilor de defrișare și de amenajare a drumurilor de acces”, continuă Pistol.

În paralel a fost amplasate bariere speciale de beton pe marginea DN7 și au fost suplimentate echipele de siguranța circulației pe perioada nopții. De asemenea, reprezentanți ai antreprenorului turc au menționat că se lucrează în total cu 80 de oameni, din care 10 alpiniști.       

Vizualizări: 1,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: