Primăria din Gorj care nu va mai primi factură la curent

Tot mai multe primării accesează proiecte ca să devină independente din punct de vedere energetic. Fac parcuri fotovoltaice și astfel asigură consumul de energie din primării, școli, grădinițe și iluminat public. 

Și Primăria Telești va accesa un astfel de proiect. Odată ce panourile fotovoltaice vor produce curent, autoritățile vor face o economie de aproximativ 300 de mii de lei pe an. 

„Construim o centrală fotovoltaică și primăria a accesat proiectul care este pe Ministerul Energiei și vom beneficia și noi de finanțare și vom construi un parc pentru consumul de energie pentru consumul primăriei, iluminat public, școli și tot ce înseamnă instituția primăriei. Cheltuim trei miliarde anual cu energia electrică înseamnă că în viitor vom face altceva cu acești bani decât să-i plătim pentru energie”, a explicat primarul din Telești, Romulus Bâldea într-un interviu la Radio Accent.

Și Primăriile Roșia de Amaradia sau Bustuchin, de exemplu, consumă curent pe care îl produc singure după ce și-au montat panouri fotovoltaice.

Vizualizări: 3,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: