Singurul sistem de irigații din Gorj a rămas în paragină

În plină arșiță, agricultură suferă serios. Județul Gorj nu are niciun sistem de irigații funcțional. Acesta ar fi făcut diferența în verile secetoase și culturile nu ar mai fi compromise din cauza lipsei apei. Într-o localitate din Gorj, există o astfel de instalație realizată în perioada comunismului, dar care nu mai funcționează de mulți ani.

Sistemul de irigații este în comuna Săulești și ar putea acoperi o suprafață de 800 de hectare dacă ar fi funcțional. Reprezentanții Direcției Agricole Gorj consideră că aceste instalații ar salva agricultura din Gorj în perioada de secetă.

"Am avut un sistem de irigații în Gorj. A fost în comuna Săulești pe lunca spre comuna Vladimir, dar este nefuncțional. Sistemul este pe o suprafață de 800 de hectare. Din ce știm noi era foarte vechi și ar fi trebuit modernizat. S-au făcut ceva lucrări pe acolo, dar nu s-au finalizat. De patru ani nu s-a mai făcut nimic. Din ce știm noi, lucrarea nu poate fi recepționată pentru că ar mai fi nevoie de ceva lucrări. S-au băgat ceva bani acolo pentru modernizare dar degeaba", a declarat Valentin Priporeanu, directorul Direcției Agricole Gorj.

Vizualizări: 2,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: