Stadiul lucrărilor pe Valea Oltului

CNAIR a anunțat, duminică seară, că lucrările de defrișare de pe Valea Oltului au atins un progres fizic de 50% la 14 zile de la începerea acestora. În urma precipitațiilor abundente din ultimele 24 de ore, au fost mobilizate echipe de intervenție pentru a menține siguranța traficului.

Traficul pe sectorul de drum Boița – Lazaret a fost reluat duminică, la ora 20:00, conform programului stabilit. 

În cele 14 zile de la începerea activităților, progresul fizic a ajuns aproape de 50%. Noaptea trecută, echipele responsabile de siguranța circulației au fost mobilizate din cauza precipitațiilor abundente pentru a interveni urgent, dacă situația o impune. Aceste măsuri fac parte din obligațiile antreprenorului, care trebuie să acționeze pentru a evita producerea unor evenimente periculoase pe DN7.

Săptămâna viitoare, constructorul se va concentra pe executarea ramificațiilor drumurilor de acces la toate zonele unde se vor realiza forajele. În paralel, vor continua acțiunile de curățare a versantului, tăierea copacilor și asigurarea drenajului apelor. În zonele de risc, unde au fost finalizate drumurile tehnologice de pe versant, se montează parapete din beton pentru a preveni ajungerea resturilor vegetale sau anrocamentelor pe partea carosabilă.

Potrivit CNAIR, în cazul în care va exista riscul unor căderi de pietre, mase de pământ sau material lemnos pe carosabil, traficul rutier se va închide temporar, iar echipele antreprenorului vor interveni pentru îndepărtarea acestora în cel mai scurt timp posibil.

Datorită operațiunilor de defrișare, care implică utilaje grele, riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor și maselor de pământ rămâne ridicat pe timpul zilei. Pe DN7, sectorul Boița – Lazaret, circulația se desfășoară între orele 20:00 – 6:00 pentru toți participanții la trafic, iar în intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 – 17:00 doar pentru riverani. Lucrările sunt reluate zilnic la ora 6:00 și se vor desfășura până pe data de 9 august.

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: