Condiment cu ciuperci pentru supa de pui
Alegerea condimentelor când prepari supa de pui nu va mai fi o problemă dacă preparaţi acasă un condiment specific supei de pui. Condimentele cu ciuperci sunt potrivite pentru supe cremoase cu pui sau alte feluri de carne.
Pentru a usca legumele și verdețurile aveți nevoie de un uscător pentru legume numit deshidrator dar le puteţi usca şi în cuptor la temperaturi mai scăzute pentru a nu se arde.
Ingrediente:
-1,5 kg de ciuperci ( se potrivesc orice tip de ciuperci pornind de la ciuperci de pădure până la cele procurate);
-300 g de ceapă;
-40 g de usturoi;
-50 g de pătrunjel proaspăt;
-500 g de mărar proaspăt;
-60 g de sare;
-1 linguriță de oregano uscat;
–1 linguriță de piper alb.
Mod de preparare: Puneți pe o tavă verdeața de mărar și pătrunjel. Nu este nevoie să le tăiați, deoarece după ce se vor usca, le veți trece prin blender. Tocați ceapa în inele subțiri pentru a se usca rapid şi tăiați şi ustuoriul în rondele subțiri.
Ciupercile le tăiai în felii subțiri şi uscaţi totul la temperatura de 60°C. Transferați legumele uscate în bolul blenderului, adăugați sarea, oregano și piperul alb măcinat. Mixați până veți obține un amestec omogen.
Condimentul obținut îl transferați într-un borcan curat și uscat și acoperiți cu capac. Păstrați într-un borcan de sticlă pe o perioadă îndelungată de timp chiar și până la 2 ani, cu condiția că nu va intra umezeala în el.
Condimentul se potrivește perfect la sosul pentru cu chifteluțe și pârjoale.