Un primar din Gorj caută bani pentru tocan și fasole cu ciolan 

A devenit tradiție ca în fiecare an, la începutul lunii august, să se organizeze o petrecere câmpenească la Poiana lui Mihai de la Schela. Evenimentul este programat să se desfășoare în perioada 9-11 august, ocazie cu care autoritățile locale și județene dar și oamenii de cultură și de istorie li se alătură localniciilor pentru a cinsti memoria lui Mihai Viteazul.

Pentru că de la an la an aici se strâng tot mai mulți participanți, autoritățile locale vor să organizeze o petrecere câmpenească, de la care să nu lipsească tocanul de oaie și fasolea cu ciolan. Primarul din Schela spera să reușească să facă rost de bani până la eveniment.


"Este un eveniment organizat în parteneriat cu cei de la Consiliul Județean Gorj, mai exact ei se ocupă de partea culturală și de invitații de onoare. Pot să vă spun că va fi un foc de tabără în jurul căruia se va viziona un film cu Mihai Viteazul și în ciuda faptului că stăm prost cu bugetul și nu avem bani alocați pentru evenimentul acesta, sper să reușesc să fac rost de o sponsorizare sau dacă nu o sa pun din buzunar ca să facem și noi un tocan de oaie la ceaun, o fasole cu ciolan sau poate altceva. Vine foarte multă lume, vin și vecinii din Hunedoara, că și noi mergem la ei, dar și localnici", a declarat Gabriel Deteșan, primarul din comuna Schela.


Anual, la Poiana lui Mihai vin zeci de oamenii iubitori de camping, care petrec în vârf de munte, la aer curat.

Vizualizări: 6,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: