Sătenii îi cer primarului să rezilieze contractul cu firma care trebuia să le aducă apă la poartă

Localnicii dintr-o comună din Gorj le cer autorităților să rezilieze contractul cu firma care trebuia să finalizeze anul aceasta rețeaua de alimentare cu apă. Se întâmplă acest lucru în comuna Bengești-Ciocadia, acolo unde lucrarile au început în urmă cu cinci ani și sunt departe de a fi gata.

Investiția de aici este de 12.000.000 de lei și a fost finanțată prin PNDL. Lucrările au început în urmă cu cinci ani, iar sistemul de alimentare cu apă din satele Bălcești -Ciocadia-Bircii trebuia să fie funcțional anul aceasta însă șanse că acest lucru să se întâmple sunt slabe având în vedere ritmul în care se lucrează.

"Avem mari problemele cu acest sistem de alimentare cu apă la care se lucrează de cinci ani. Anul ăsta trebuie sa funcționeze, dar reprezentanții firmei care a luat lucrarea mint mult. Vreau sa va spun că nu au mai lucrat din aprilie și s-au apucat acum 2 săptămâni cu 4-5 oameni, de parcă ar lucra la o casă. Nu au forța de muncă. La această lucrare le trebuie minim 20 de muncitori.  Sătenii sunt nemulțumiți și au dreptate. Și eu la fel că mă zbat să obțin bani să-și bată firmele joc de lucrări. Localnicii îmi spun să reziliez contractul cu firma asta și cred că așa voi face până la urmă că nu sunt serioși", a declarat primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Georgia.

Edilul consideră că s-au ajuns în această situație cu lucrările din cauza legislației, dar și a Guvernului.

"Legislația este proastă. Unei firme daca are două lucrări mari nu ar trebui să i se permită să o ia și pe a treia. Dacă le spui parlamentarilor, se fac pe față că plouă, e clar că au și ei interese la aceste firme, comisioane și așa mai departe", a mai spus edilul din Bengești-Ciocadia.

Vizualizări: 3,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: