Deputatul Miruță aruncă în aer licitația pentru drumul expres: Zero finanțare!

Spirite tot mai agitate în spatele celui mai așteptat proiect de infrastructură din Gorj: drumul expres Târgu Jiu – Filiași. În timp ce parlamentarii de la PSD și ministrul Transporturilor anunță cu surle și trâmbițe că a fost lansată licitația pentru tronsonul de drum dintre Târgu Jiu și Craiova, deputatul Radu Miruță aruncă totul în aer. Spune că, în realitate, nu sunt bani pentru finanțarea drumului așteptat de toți gorjenii și că licitația se face cu clauză suspensivă. Adică se face licitația, dar se plătește când vor fi bani, căci acum finanțarea e zero, susține Miruță.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul a explicat cum ar sta, de fapt, lucrurile din spatele promisiunilor.

„Cand PSDistii din Gorj duc minciuna la paroxism. Bataia asta de joc prin care cred ca prostesc un judet intreg trebuie taxata drastic. Va dati seama ca oamenii astia conduc judetul asta traind doar de pe o zi pe alta cu minciuni? De asta tot cu ei la conducere, minciunile s-au evaporat, noi am ramas tot in urma. Ca minciuna trece si nu ramane nimic construit dupa.

Proiectul de suflet al PSDistilor de frunte a ramas fara suflet, iar acum îl îmbălsămează cu o nouă minciună, ca doar vin alegerile. Ce uită insa din demonstratie este ca de 3 mandate, doar vorbesc si nu fac. Urmeaza al patrulea. A, si uita ce-i mai important: sa ne spuna ca n-au banii din spatele minciunii.

E vorba de drumul de la Filiasi la Tg Jiu care din expres a devenit trans-regio, si despre care PSDistii se incapataneaza sa ne intretina cu minciuni. Dar ce sa faci, cand n-ai niciun rezultat in mandatele de parlamentar, tragi tare pe minciuna, poate te mai trece gardul inca o data.

Acum spun ca-i gata, ca l-au scos la licitatie. In spirit clasic de minciuna PSDista spun ca au finantare din POT si-atat. Nu spun insa ca aia-i doar pt segmentul de autostrada de la Craiova la Filiasi, care este prinsa in planul investitional si finantabila. De la Filiasi la Tg Jiu…zero finantare”, scrie Radu Miruță.

Acesta a adăugat că pentru tronsonul dintre Filiași și Craiova ar exista fonduri. Pe acest tronson, drumul va avea regim de autostradă.

„Ramane cum am stabilit: in planul investitional au retrogradat acest tronson de drum de la expres la transregio, au ratat proiectarea deja finantata de ministrul Drula si din pacate pt Gorj, acest tronson, prin urmare, nu are niciun ban alocat si nici posibilitate legala sa acceseze fonduri europene cat timp Guvernul il mentine ca trans-regio. Cand ii mai auziti pe PSDisiti vorbind de acest drum, spuneti-le ca ramane cum scrie in documente: trans-regio de la Filiasi la Tg Jiu si zero finantare pt expres. In fapt, scot la licitatie mai multe loturi: cele de la Craiova la Filliasi cu finanțare din POT ca parte din alt coridor finantat, asa cum e in planul investitional si poate pe cele de la Filiasi la Tg Jiu dar cu clauza suspensiva: adica fara finantare, doar anunt electoral. Fac hartiile cu iz electoral care raman fara valabilitate in lipsa de finantare care pe documente nu poate fi accesata. Zero lucrari, zero metri de drum, dar kilometri de minciuni fara acoperire. 

Pentru cei care de dragul unui astfel de drum va ganditi sa plecati pe fenta PSD, intrebati-i simplu unde-i domnilor de la PSD finantarea pt discutia deja purtata in spatiul public pt tronsonul Filiasi-Tg Jiu? Ca oficial nu-i. Iar prin faptul ca faceti licitatie cu clauza supensiva, fix asta recunoasteti.

In tot acest timp, mult mai in spate ca prioritate, drumul expres de la Oradea are finantare si are proiectare. Ca acolo nu-s asa mincinosi, oamenii aia mai si fac. Gorjul are nevoie ca de aer un drum de viteza, trebuie luptat din toate directiile si pe toate fronturile, doar ca pentru acesta trebuie muncit concret: SF+PT+executie. Primele doua fusesera pornite, dar Grindenu a facut pasi inapoi si ne-a rupt de proiectul finantat care pleaca din Craiova si va trece pe la Filiasi, lasandu-ne izolati”, a concluzionat parlamentarul.

Vizualizări: 2,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: