Cum se realizează fertilizarea cu lapte a castraveților!

Fertilizarea cu lapte pentru castraveții de grădină este recomandată încă din faza de răsad. Îngrășământul natural pentru castraveți pe bază de lapte ajută însă plantele în toate fazele de dezvoltare. 

Fertilizarea naturală a castraveților cu soluția pe bază de lapte se face după plantare dar și înainte de înflorire.

Laptele, folosit pe post de îngrășământ, poate fi folosit în toate stadiile de dezvoltare ale culturii de castraveți întrucât conține o serie de micro și macroelemente necesare plantelor și asigură o recoltă bogată.

Trebuie știut că laptele poate fi înlocuit cu zerul, cu precizarea că și zerul are aceleași efecte benefice asupra culturii de castraveți.

Perioada optimă pentru fertilizarea castraveților cu îngrășământul pe bază de lapte se află în perioade cheie ale culturii. Sunt suficiente două fertilizări cu lapte la cultura de castraveți: una la scurt timp după plantarea în grădină și cea de-a doua, înainte sau în timpul înfloririi. 

Ca să intensificați eficiența laptelui și combaterea simultană a bolilor, se adaugă și iod peste soluția cu lapte.

Pentru obținerea îngrășământului cu lapte pentru castraveți, aveți nevoie de doar trei ingrediente: 500 ml de lapte; 10 litri de apă și 10 picături de iod.

Primul pas constă în amestecarea apei cu laptele și iodul, după care puteți trece la fertilizare.

Trebuie precizat că soluția obținută este indicat să fie folosită ca și îngrășământ radicular: 200 ml de soluție pentru răsadurile tinere și 500 ml de soluție pentru tufele dezvoltate.

Dat fiind că acest îngrășământ este natural, castraveții pot fi consumați fără nicio problemă imediat după cules.

Galerie foto


Vizualizări: 19,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: