Cum să pregătești îngrășământ cu drojdie pentru legume!
Îngrășământul natural din drojdie de panificație are o gamă largă de aplicații în grădina oricui. Acesta stimulează creșterea plantelor, are ca rezultat o înflorire mai luxuriantă și întărește sistemul radicular, facilitând absorbția apei și a mineralelor din sol de către plante.
Îngrășământul cu drojdie nefermentată se pregătește din 5 g drojdie uscată de panificație sau 10 g drojdie proaspătă și 1 L apă caldă. Se amestecă totul bine și se lasă timp de aproximativ 60 de minute.
Soluția nu necesită diluare și este potrivită pentru utilizare după doar o oră de la preparare.
Îngrășământul cu drojdie fermentată este o formă mai puternică de îngrășământ. Adăugați un pahar de apă călduță și 1 pahar de zahăr la 5 g de drojdie uscată sau 10 g de drojdie proaspătă. După 2 ore, adăugați 1 L de apă călduță și lăsați amestecul astfel creat la fermentat timp de 3-4 zile. După aceea și după diluarea corectă, cu un pahar de soluție la 10 L apă, îngrășământul este gata de utilizare.
Acest îngrășământ poate fi folosit tot timpul anului. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat mai des de o dată la 2 săptămâni. Pentru prepararea îngrășământului de drojdie putem folosi apa de ploaie colectată. Acest îngrășământ se pune la rădăcina plantei după ce a fost udată în prealabil.
Pulverizarea pe plante cu drojdie poate fi folosită și în cazul apariției unor boli precum boala petelor negre, mucegaiul sau putregaiul cenușiu.