Ce trebuie făcut dacă s-au îngălbenit frunzele la ardei!

Răsadurile de ardei se pot dezvolta mai greu odată ce au fost plantate. Unele plante se adaptează mai greu iar frunzele încep sa se îngălbenească după mutarea răsadurilor din alveolele unde au fost însămânțate, în pământ.

Dacă vă confruntați cu astfel de probleme este momentul să ajutați ardeii să se dezvolte cât mai bine. 

Plantele de ardei trebuie tratate mai întâi cu îngrășământ de urzică pentru a fi mai puțin susceptibile la anumite boli. Datorită proprietăților antibacteriene și antifungice ale urzicilor acestea ajută la dezvoltarea ulterioară a plantelor. Plantele cu un sistem imunitar puternic sunt, de asemenea, mai puțin afectate negativ de dăunători sau stres, cum ar fi seceta, căldura sau alte condiții nefavorabile.

Pe lângă hrănirea solului și a rădăcinilor, puteți pulveriza și ceai de urzică diluat pe frunzele plantei. Când este aplicat foliar, ceaiul de urzică funcționează ca un puternic repelent împotriva insectelor. Compușii activi din urzici sunt cunoscuți că descurajează afidele, acarienii și alte insecte. Și mai mult, plantele absorb ușor nutrienții prin frunze, pătrunzând în sistemele lor vasculare chiar mai repede decât cele preluate de rădăcini.

Gunoiul de pasare este deosebit de benefic pentru plantele iubitoare de azot. Plante precum roșiile și ardeii sunt ajutate de beneficiile oferite de gunoiul de pasare.  

Maceratul de gunoi de pasăre este bun de folosit  atunci când are o culoare maro. Cel mai bine este să lăsați maceratul de gunoi de pasăre timp de două săptămâni înainte de a-l folosi.

Nu uitați că trebuie să-l diluați cu apă. Amestecă o parte de macerat cu patru părți de apă și folosește amestecul pentru a uda plantele de ardei. 

Vizualizări: 14,480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: