Cele mai bune îngrășăminte naturale pentru răsadurile de roșii
Răsadurile de roșii plantate în grădină sau în solarii au nevoie de susținere pentru a se dezvolta. Dacă le cultivați în propria grădină trebuie să știți că există îngrășăminte naturale care pot fi aplicate la roșii.
Gunoiul de pasăre este la fel de hrănitor pentru roșii ca și îngrășământul mineral și conține mult azot și fosfor.
Este foarte eficient să folosiți gunoi proaspăt de pasăre diluat cu apă. Umpleți o găleată de 10 L cu 1/3 gunoi de grajd de pasăre, apoi acoperiți cu apă până sus. Lăsați amestecul la aer curat timp de 7-10 zile, apoi diluați 500 ml din amestec în 10 l apă. Turnați acest îngrășământ între rândurile de roșii în cantitate de 5-6 l la 1 m2.
Îngrășământul natural cu urzici este bine de alternat, iar maceratul de urzici va face bine răsadurilor în dezvoltare. Este făcut din frunze tinere și conține mult azot, potasiu și fier.
Umpleți 2/3 din găleată cu urzici, turnați apă până se umple și acoperiți cu un capac. Lăsați să stea timp de 7-10 zile într-un loc cald iar când începe procesul de fermentație, se diluează 1 litru din această soluție în 10 litri de apă. Se toarnă aproximativ 1-2 l la fiecare rădăcină de roșie. Ar trebui să utilizați acest îngrășământ nu mai mult de două ori pe lună.
O metodă de fertilizare a răsadurilor de roșii este și cea cu drojdie. Pentru a prepara acest fertilizant este nevoie de: apă, 100 g de drojdie și 0,5 kg de zahar. Turnați 2,5 litri de apă într-un recipient mare și puneți și 0,5 kg de zahar. Se dizolvă drojdia într-un pahar cu apă călduță și se adaugă în apa cu zahăr.
Așteptați câteva zile până când soluția se oprește din fermentație, apoi diluați-o cu apă. Folosiți 10 litri de apă pentru un pahar de drojdie și udați toate răsadurile cu acest nutrient.