Cum să prepari îngrășământ natural pentru răsadurile de castraveți!

Dacă ați plantat deja răsadurile de castraveți trebuie să aveți grijă ca aceștia să primească și nutrienții necesari pentru a rodi abundent. Cel mai bine este să folosiți îngrășăminte naturale pentru răsadurile de castraveți.

Răsadurile se consideră prima și cea mai importantă etapă a formării castraveților. În această perioadă, o mare importanță o au regimul de iluminare și căldură, precum și asigurarea cu substanțe nutritive. În cazul unei dezvoltări normale, peste 2 săptămâni, răsadurile consumă practic toată hrana din substrat. Fertilizarea răsadurilor subțiri începe o dată cu apariția a 1-2 frunze adevărate. Unii grădinari hrănesc răsadurile cu îngrășăminte din comerț, cum ar fi uree sau îngrășământ azot-fosfor-potasiu, dar este recomandat mai bine să apelați la soluțiile naturiste.

Cea mai obișnuită drojdie conține multe microorganisme benefice, care au proprietatea de a descompune compușii organici în substanțe mult mai simple, accesibile pentru alimentarea plantelor. Experiența a demonstrat că adăugarea de drojdie sub răsadurile de castraveți stimulează perfect înrădăcinarea plantelor și duce la creșterea și dezvoltarea acestora.

Aveți nevoie de 10 gr de drojdie uscată, 3 l de apă și o lingură de zahăr.

Dizolvați drojdia într-un borcan cu 3 l de apă, apoi adăugați zahărul și amestecați. Lăsați amestecul la infuzat pentru 24 de ore și apoi turnați câte 5 linguri de soluție sub rădăcina fiecărei plante, după ce le udați în prealabil.

Cojile de ceapă pot fi folosite ca îngrășământ și reprezintă una dintre cele mai eficiente metode naturale de fertilizare a răsadurilor de castravete.

Veți avea nevoie de coji de la 5 cepe și un litru de apă. Înmuiați cojile în apă și lăsați amestecul pentru 3 zile. Îngrășământul se adaugă la rădăcină, după ce udați în prealabil răsadurile.

Și cenușa de lemn face parte din îngrășămintele naturale. Nu toți cunosc cât de mult iubesc castraveții cenușa, aceasta fiind bogată în potasiu și fosfor.

Este nevoie doar de 3 l de apă fierbinte și un pahar de cenușă. Adăugați cenușa în vasul cu apă fierbinte și amestecați apoi lăsați amestecul la infuzat pentru 24 de ore apoi udați răsadurile de castraveți cu această soluție.

Vizualizări: 21,878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: