Cum se congelează corect spanacul!
Este perioada în care gospodinele care vor să aibă tot anul spanac din propria grădină trebuie să îl congeleze. Pentru a vă bucura de proprietățile frunzelor de spanac trebuie să respectați câțiva pași necesari pentru a putea congela corect spanacul.
Se culeg frunzele mari de la spanac apoi se spală sub mai multe jeturi de apă rece. După ce este bine curățat trebuie uscate foarte bine frunzele folosind un prosop de hârtie.
Există trei moduri de a îngheța spanacul și o poți alege pe cea potrivită în funcție de preparatele în care vrei să folosești spanacul.
Dacă dorești ca frunzele să rămână intacte atunci vei congela spanacul întreg. A doua metoda este sub forma de piure.
Dacă vrei să păstrezi și culoarea puternică a spanacului și să ai și frunzele intacte, poți le blanșezi. Această metodă ajută la prevenirea reacțiilor enzimatice care duc la degradare și decolorare. Totuși această metodă reduce puțin conținutul de nutrienți.
Pune spanacul spălat bine într-o oală cu apă clocotită și scufundă-l complet timp de cel puțin 1-2 minute și transferă-l apoi într-un castron cu cuburi de gheață. Cuburile de gheata ajuta la păstrarea culorii verde a spanacului.
Lăsă-l să se răcească complet timp de cel puțin 2-3 minute și stoarce toată apa. Porționează-l și pune-l în pungi sau vase speciale pentru congelator. În felul acesta va rezista câteva luni bune.