Când trebuie copilite roșiile și cum se realizează!
Mulți grădinari copilesc plantele de tomate pentru a îmbunătăți calitatea fructelor. Această procedură ajută pentru a încuraja o producție mai bună a fructelor, pentru a accelera procesul de coacere, pentru a împiedica plantele să crească prea mari și chiar pentru a manipula dimensiunea fructelor coapte ale plantei.
Există totuși gospodari care nu copilesc plantele de roșii, deoarece consideră că nu este necesar, așa că puteți experimenta ambele variante pentru a vedea ce funcționează cel mai bine.
Tăierea plantelor de roșii ajută la direcționarea energiei plantei către producerea de fructe, mai degrabă decât să producă mai mult frunziș. Îndepărtarea copileților și a frunzelor îngălbenite încurajează, de asemenea, fructe mai mari, un flux de aer mai bun și mai puține boli.
Există roșii cu coacere la începutul sezonului, coacere la mijlocul sezonului și coacere la sfârșitul sezonului. Indiferent de tipul de roșii pe care îl aveți, timpul să copiliți plantele de roșii este atunci când vedeți prima dată că florile se deschid. Momentul poate fi în perioada lunilor iunie sau iulie. Continuați tăierea încă o dată sau de două ori la fiecare două săptămâni până la momentul recoltării.
Cel mai bine este să tăiați dimineața devreme astfel încât rănile să se poată vindeca cu ușurință. Căutați copileții de roșii care cresc în spațiul „V” dintre tulpina principală și ramurile plantei de roșii.
Dacă nu sunt tăiate, acești copileți vor crește în cele din urmă în ramuri de dimensiune completă, adăugând mult frunziș și, în cele din urmă, câteva fructe. Acest lucru va duce și la o plantă de roșii care își depășește rapid spațiul.