Iordache poate pierde la Senat și se mută pe lista mai ușoară. Cum explică!

foto: Facebook Ion Iordache, din campania din 2020

Senatorul Ion Iordache nu mai este atât de sigur de obținerea postului de senator, astfel că se fac noi calcule pentru a-și asigura un loc în Parlament. 


Organizația județeană a PNL Gorj nu a obținut cel mai bun rezultat la locale, având în vedere că are mai puțini primari decât a avut în 2020, când Iordache și-a câștigat mandatul de senator, astfel că este complicat să poată să obțină suficiente voturi pentru un nou post de senator.


În ultimii patru ani s-a observat mai bine și ce tipuri de înțelegeri poate face Iordache cu primarii, iar eventualele combinații cu primari PSD nu mai pot înclina mult balanța.

Însă este de apreciat imaginația lui Iordache atunci când a explicat de ce ar candida pe lista mai ușoară, cea de la deputați, unde e mai sigur că poate prinde un loc. Dacă deschide lista.

Iordache a declarat mereu că intră în lupta cea mai grea, dar acesta susține acum că lupta dificilă este la deputați deoarece la PSD va deschide lista liderul PSD Mihai Weber. 


"Voi merge acolo unde consideră colegii mei că e cea mai grea bătălie, dar sunt colegi care mi-au semnalat că bătălia cea grea e unde sunt președinții de partide, adică la Camera Deputaților. Părerile sunt împărțite. E posibil să avem BPJ săptămâna asta și să luăm aceste decizii și vrem să nu întârziem și să anunțăm lista de candidați", a declarat Iordache.

Astfel, Iordache nu a mai numărat voturile pe care trebuie să le obțină un senator, mult mai multe decât un deputat, ci s-a rezumat la o bătălie între liderii de partid. 


Pe de altă parte, bătălia între liderii de partide se dă mai degrabă în rezultatul mandatelor obținute de filialele din Gorj, nu de mandatul pe care și-l câștigă fiecare pentru el. 

Și asta este cu adevărat bătălia cea mai grea! 

Vizualizări: 4,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: