Recrutarea dubioasă de la CE Oltenia, pe masa Comisiei Europene 

Comisia Europeană a fost sesizată cu privire la felul în care au fost aleși trei directori din CE Oltenia- Dan Iulius Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu- dat fiind că sunt asemănări cu procedura de la Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), unde directorul a trebuit să demisioneze la solicitarea Comisiei Europene.

Procesul de recrutare la CE Oltenia este unul controversat deoarece au fost indicii clare de conflict de interese în achiziția firmei de selecție, ARC Consulting SRL. Contractul cu această firmă a fost semnat de doi dintre directorii care ulterior au fost și selectați. 

A fost o verificare a Corpului de Control al Ministerului Energiei, unde se menționează conflict pe achiziție, însă fără concluzii precise și care să fie luate în seamă. Apoi a fost sesizată și AMEPIP, super-agenția care controlează toate numirile în conducerile companiilor de stat.

Numai că AMEPIP a validat însă selecția ilegală de la CE Oltenia, deoarece și-a ales conducerea printr-o procedură similară. 


La AMEPIP, un candidat pentru funcția de vicepreședinte a fost cel care a selectat doi membri din comisia de evaluare a candidaților pentru ocuparea postului. Comisia Europeană a sesizat conflictul de interese și situația de incompatibilitate și a solicitat demiterea conducerii. La CEO, Plaveti este cel care a selectat firma care urma să facă selecția membrilor directoratului, ARC Consulting SRL, și tot el, împreună cu un alt director selectat, Cosmin Trufelea, au semnat contractul cu firma de recrutare. 

Conform unor surse din companie, Comisia Europeană a solicitat informații despr procedura de la complex. 

Vizualizări: 5,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: