Gorj: O școală din 1912, afectată de cutremure, este consolidată și reabilitată 

O școală cu o arhitectură deosebită din satul Călești al comunei Stănești va intra în reabilitare cu bani de la Guvern, pe situații de urgență. Unitatea de învățământ datează din anul 1912 și a fost grav afectată de cutremurele de anul trecut.

Pentru că elevii nu își mai puteau desfășura orele în condiții de siguranță, ei au fost mutați la altă școală din comună, iar unitatea de învățământ s-a transformat în șantier.

"După cutremurele de anul trecut au apărut multe fisuri în pereți și în temelie, ceea ce nu ne-a mai permis să desfășurăm ore în continuare în această școală. Am beneficiat de acele programe guvernamentale și am primit finanțare și pentru consolidare și pentru reabilitare. Școala primară din Călești datează din 1912 și are o arhitectură cu totul deosebită și am vorbit cu proiectantul să o păstreze", a povestit primarul din comuna Stănești, Constantin Bicheru.

Potrivit autorităților locale din comună în satul Călești a locuit un boier care a construit școala biserica și un magazin sătesc, toate păstrând aceeași arhitectură.

Primarul speră că lucrările la școala primară din Călești să fie gata până în luna septembrie a anului viitor.

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: