Accident la Răchiți. Este implicat un autocar! Update!

Un autocar și un microbuz de călători s-au ciocnit, vineri dimineață, pe drumul național 67D, în Răchiți. Mai multe ambulanțe, echipaje de Poliție și pompierii de la Descarcerare au fost solicitate la fața locului. 

Opt persoane au fost rănite. 

Actualizare 2: Traficul a fost reluat. Pompierii au transmis că a fost nevoie și de intervenția Descarcerării pentru că două persoane, un bărbat și o femeie, au rămas blocate între fiarele mașinii în urma impactului. 

"În jurul orei 06:00 am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs intre un microbuz si un autobuz pe raza comunei Runcu, satul Răchiți.

La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru descarcerare, o autospeciala pentru transport victime multiple si 2 ambulante SMURD din cadrul ISU Gorj, precum si 5 ambulante din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, echipajele de intervenție constatând că în urma evenimentului rutier au rezultat 8 victime (5 femei si 3 barbati), dintre care 2 incarcerate (un barbat si o femeie).

S-a intervenit pentru extragerea din autoturism a persoanelor încarcerate, concomitent cu acordarea primului ajutor calificat celorlalte victime.

Toate cele 8 persoane au fost constiente, cooperante si au fost transportate la Unitatea de Primiri-Urgențe a Spitalului din Tg-Jiu.

Conducatorul auto al autobuzului a fost evaluat medical la fața locului, dar e refuzat să fie transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare.

Nu stim cu exactitate numarul persoanelor implicate din cauza faptului ca o parte dintre pasageri au parasit locul accidentului inaintea sosirii echipajelor noastre de interventie", a comunicat ISU Gorj.

Actualizare 1:

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 67D Târgu-Jiu – Tismana, în zona localității Runcu, județul Gorj, a avut loc o coliziune între un autobuz și un microbuz, în urma căreia 8 persoane au necesitat transportul la spital, conștiente. Circulația rutieră este restricționată în ambele direcții de deplasare.

Se estimează reluarea traficului în 30 de minute", anunță Info Trafic.

Pe rețelele de socializare, șoferii scriu că se circulă destul de greu. S-au format coloane de mașini din cauza accidentului. 

Actualizare 2: 

”La Unitatea de Primiri Urgente a SJU Tg Jiu au ajuns 10 victime. 8 dintre dumnealor au fost transportate cu ambulantele și doua cu auto personale/ale unor cunoscuți. Toate victimele sunt la investigații”, transmite SJU Târgu Jiu.

Actualizare 3: ”La data de 20 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112, despre faptul că pe D.N. 67 D, la intersecție cu D.J. 672 C din localitatea Răchiți, s-a produs un accident rutier soldat cu 8 victime, toate conștiente, în urma coliziunii dintre un autobuz și un microbuz de transport persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu și Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu, pentru cercetarea locului faptei. 

Din primele cercetări efectuate de polițiști s-a stabilit că un bărbat de 64 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un microbuz, pe D.J. 672 C Răchiți, din direcția comunei Runcu către Târgu Jiu, ajungând la intersecția cu D.N. 67D, pentru a efectua virajul către stânga, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autobuz condus de un bărbat de 39 de ani, din orașul Baia de Aramă, județul Mehedinți, care circula pe D.N. 67D, din direcția Târgu Jiu către Tismana, intrând în coliziune cu acesta. 

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a 8 persoane cu vârste cuprinse între 51 și 64 de ani, care au fost transportate cu ambulanțele la spital, pentru acordarea de îngijiri medicale. 

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. 

Ulterior s-au mai deplasat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, alte două persoane implicate în accident, care au părăsit locul accidentului înainte să fie consultate de specialiști, considerând, la acel moment, că nu au suferit leziuni.

Toate cele 10 persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale erau pasageri în microbuz.

În autobuz nu erau prezenți pasageri.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, scrie IPJ Gorj,

Vizualizări: 2,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: