Două terenuri sintetice cu nocturnă în două sate din Gorj

Primari cu planuri mari. La Roșia de Amaradia, vor fi montați stâlpi care vor putea să asigure iluminatul stradal doar cu energie de la soare. Autoritățile vor să facă și două terenuri sintetice și să le asigure nocturnă, în cadrul aceluiași proiect.

Cele două terenuri vor fi construite în centrul comunei și în satul Seciuri.

“Lucrăm la proiecte inovative. Montare de stâlpi care se încalcă la lumina solară și naturală și asigură iluminatul public în localitate. Vreau să amplasez în mod deosebit în zonele ce aparțin domeniului public. Am planificat două terenuri sintetice, unul în centrul localității, unul la Seciuri și cu ocazia acestui proiect inovativ voi construi și nocturnă. Asigură luminozitate ca ziua, peste 23 de watti. Așa sunt concepute și facem economii”, a declarat primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Tot cu energie solară, primăria vrea să scape de facturile la curent și pentru pompele de alimentare cu apă așa că nu va mai fi nevoită să majoreze prețul apei.

„Am un proiect de montare de panouri fotovoltaice. Montăm pe 5.000 de metri panouri fotovoltaice și ne asigurăm energia electrică pentru iluminat, pentru pompele de alimentare cu apă și voi menține prețul la doi lei ani mulți pentru că nu voi mai plăti energie electrică. Reduce cheltuielile de la bugetul local, iar fondurile sunt alocate de Ministerul Energiei”, a mai spus Cotojman, la Radio Accent. 

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: