Gorj: Se reactualizează PUG-ul orașului prin PNRR. Este prins și un domeniu schiabil

Un oraș din Gorj are în dezbatere publică noul Plan Urbanistic General (PUG), care este actualizat cu fonduri prin PNRR. Cum PUG-ul expiră anul viitor, o firmă specializată îl actualizează conform planului de dezvoltare al orașului Tismana. 

Vorbim de un Plan Urbanistic General al Tismanei care permite dezvoltarea localității pe termen lung. Un reprezentant al firmei care lucrează la PUG a făcut o prezentare generală a acestuia și vine cu noutăți pentru comunitate.

"Vor fi stabilite clar niște reguli în ceea ce privește construirea locuințelor in sensul că se vor stabili anumite nuanțe pentru clădiri, la fel și garduri se vor face la o anumită dimensiune și cu materiale prestabilite. În noul PUG o să conturăm și o zonă unde se va permite construcția de cabane și pensiuni. Spre zona de deal avem și câteva zone mixte de dezvoltare urbană, acolo unde se vor ridica blocuri, grădinițe, magazine, parcuri, amenajare peisagistică. Avem în vedere și constituirea unor trasee și piste pentru biciclete prin pădure. Noi am luat în calcul și construirea unui domeniu schiabil în zonă de gol alpin de după Mănăstirea Tismana și Vârful Oslea. Aici va trebui să luăm legătura și cu Ministerul Turismului ca să vedem cum facem trecerea din extravilan in intravilan pentru zona de construcții și pârtii. Pentru zona de dezvoltare urbană avem în jur de 70 de hectare disponibile de trecerea din extravilan în intravilan a unor părți din islazurile comunale" a precizat reprezentantul firmei care actualizează PUG-ul de la Tismana în cadrul unui consultări interne în cadrului primăriei.

Autoritățile locale din Tismana susțin că noul PUG se pliază pe strategia de viitor pentru dezvoltarea orașului.

"Este nevoie de actualizarea PUG-ului pentru că cel existent va expira în anul 2025. Noi am obținut o finanțare prin PNRR pentru acest lucru și am contractat o firmă care a făcut PUG-uri pentru marile orașe din România. Toate proiectele noastre de viitor pentru dezvoltarea orașului sunt prinse în acest Plan Urbanistic General. Acum este în dezbatere publică, după care o să îl trecem prin Consiliul Local pentru aprobare. Eu sincer sper să fie rezolvată această problemă până la sfârșitul anului", a declarat Narcis Remetea, primarul din Tismana.

Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: