Primar: O să fac "Ziua pensionarilor" de ziua mea. Tai un porc, vinul s-a făcut, am un prieten lăutar și rezolv 

Nici în această toamnă pensionarii nu vor simți ordonanța austerității și vor avea o petrecere a lor organizată de autorități. Deși guvernul a interzis acest gen de evenimente cu bani de la bugetul local, primarii din Gorj au găsit soluții și "Ziua pensionarilor" va fi organizată.


În comuna Turburea se anunță petrecere mare la începutul lunii octombrie. Primarul Ion Bârcă susține că își va serba ziua de naștere chiar de "Ziua pensionarilor" și va suporta toată cheltuiala.


"Normal că organizez petrecere de Ziua pensionarilor, dar eu nu cheltui bani din buget. Pe 9 octombrie este ziua mea și o să mi-o serbez mai devreme și cu vârstnicii din comună. O să chefuim cu toții atunci. Nu pot să nu fiu alături de oamenii care au avut încredere în mine atâția ani. O să tai un porc de la mine din gospodărie, vinul s-a făcut și pot aduce 2-3 găleți, avem și țuică cu o friptură, o să ne descurcăm. Am un prieten care are formație și vine să ne cânte. Va fi petrecere mare cu toți pensionarii din comuna Turburea și cu invitații mei. O să fie o petrecere de 500 de persoane", a declarat primarul Ion Bârcă.


Și autoritățile locale din Roșia de Amaradia vor continua tradiția. Primarul aduce vinul și țuica și plătește lăutarii.


"În ciuda austerității și a crizei, o să facem Ziua pensionarilor pe cont propriu. Am alocat înainte de 1 septembrie 8.000 de lei din taxele și impozitele colectate pentru acest eveniment, că mă așteptam la o ordonanță din asta. Nu pot lăsa acest eveniment nemarcat. Formația de muzică o plătesc eu, vinul și țuica le aduc de acasă și pentru un aperitiv și o friptură ne gospodărim noi. De doi ani de zile procedez așa. Eu mă descurc dar să văd eu ce fac primăriile care organizau Ziua pensionarilor cu câteva sute de oameni pe la restaurante și plăteau sute de mii de lei", a spus Liviu Cotojman primarul din comuna Roșia de Amaradia.


Sunt și primari care încă nu au stabilit nimic pentru petrecerea pensionarilor dar totuși nu le vine să creadă că Guvernul ar fi putut bloca acest eveniment.


 Eu nu am parcurs încă această ordonanță a austerității, dar dacă nu ne permite asta este deși nu îmi vine să cred că Guvernul ar fi interzis un asemenea eveniment", a declarat primarul din comuna Bălești, Mădălin Ungureanu.

Vizualizări: 1,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: