Miruță: Planul de restructurare al CE Oltenia poate fi modificat

Președintele USR Gorj, Radu Miruță, susține că planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia poate fi modificat.

Deputatul a făcut public un extras din jurnalul Comisiei Europene care confirma spusele.

„Acesta este adevarul iesit oficial la iveala. De aceea nici ministrul Energiei PNL, nici premierul PSD nu au trimis nicio solicitare de modificare, chiar daca situatia din piata energetica s-a schimbat, chiar daca Romania are toate motivele rationale de a nu inchide ceva functional inainte de a pune altceva in schimb.

In loc sa trimita solicitarea oficiala de schimbare a condițiilor, PSD-PNL merg inainte cu planul de a inchide ce alte tari nu inchid: au votat si in Guvern (OUG 108, OUG 175, OUG14/2023) si in Parlament inchiderea mineritului mai devreme decat ne obliga orice asumare a Romaniei si nu misca niciun deget pentru a opri ceva ce Comisia Europeana insăși ne spune ca se poate”, transmite Miruță.

Acesta susține că USR face demersuri pentru a lupta alături de mineri și energeticieni: ”USR are solutia depusa in Parlament: proiectul de lege depus de mine, PLX 121/2023, care interzice inchiderea carbunelui pana cand nu se pune altceva inainte in schimb.Cu asta devenit lege, cu deschiderea Comisiei Europene de a schimba planul, cu indeplinirea conditiilor existente in documentul de mai jos, Romania poate opri acest tăvălug de a bate recorduri dupa recorduri ale pretului la energie. Singurul adevar este ca nu doresc, sclipindu-le ochii la afacerile cu banii din Energie, in dezinteresul romanilor”.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: