A început numărătoarea inversă pentru primarii care au pierdut alegerile: „A fost ghinion și un accident, dar plec cu fruntea sus”

Edilii care au pierdut alegerile din iunie se pregătesc să părăsească fotoliile de primar. A început numărătoarea inversă în fruntea primăriei, iar majoritatea trag acum concluziile. Dacă unii pleacă resemnați, alții sunt dezamăgiți, dar speră la funcția de viceprimar.

Cel mai longeviv primar din Gorj, dar și din țară, a pierdut alegerile din luna iunie la doar două voturi. Edilul din Căpreni va pleca acasă după 34 de ani în care a fost primar, la care se adaugă 3 ani de viceprimar.

„Eu o să plec cu fruntea sus. A fost ghinion și un accident. Am pierdut la două voturi. Mai am o lună la primărie, dar plec satisfăcut că am adus comuna la un anumit nivel de dezvoltare. Nu iau în calcul funcția de viceprimar pentru că îmi ajung 34 de ani de primar și 3 de viceprimar. Acum vreau să stau liniștit”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

La polul opus este primarul din comuna Stejari, Robert Păiuși. Supărat și încă neîmpăcat cu rezultatul alegerilor, încearcă să se obișnuiască cu ideea că zilele în fotoliul de primar îi sunt numărate. „Oriunde ne va duce viața, puteți apela la mine cu încredere și voi fi lângă domniile voastre. Cred că era nevoie de un concediu”, a spus primarul din Stejari.

Cu un gust amar pleacă din primărie și edilul din comuna Aninoasa. „Plec de la primărie cu un gust amar. Mi-am dat seama că mulți nu cunosc legislația, că sunt funcționari și aleși locali care au venit la primărie din interes propriu sau financiar. Mulți consilieri locali au boicotat activitatea. Le-aș recomanda oamenilor să aibă grijă în viitor ce vor vota, pentru că aceste situații vor continua. Nu suntem eterni, venim și plecăm din funcții. Asta este viața”.

Primarul din comuna Bolboși nu este supărat și speră la postul de viceprimar.

„Plec victorios din funcția de primar. Sunt mândru de realizările pe care le-am avut într-un timp atât de scurt. În politică, nu cel mai bun câștigă, ci aceia care sunt mai mulți. Dacă alegerile erau acum, situația era alta. Eu nu sunt supărat. Consilierii, dar și partidul, îmi sugerează să nu renunț la funcția de viceprimar”, a spus Viorel Rotaru.

Vizualizări: 1,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: