Examenul pentru permis, într-o sală cu pereţi crăpaţi până la cărămidă. Prefect: E vorba de siguranţa oamenilor

Pereţi crăpaţi până la cărămidă, găuri şi fisuri în pereţi. Aşa arată birourile din Palatul Administrativ din Târgu Jiu. Nu cele din clădirea veche, ci şi cele în care îşi desfăşoară acum activitatea sute de angajaţi care lucrează în Prefectură. Nu doar siguranţa lor e pusă sub semnul întrebării în această situaţie, ci şi a sutelor de oameni care intră în clădire să dea examen pentru permis sau să-şi facă paşaportul.

 

Nu se ştie sigur când va fi reabilitată clădirea. Momentan, nu a fost aprobat niciun proiect prin care să se aloce bani pentru reparaţii. Instituţia Prefectului a fost printre cele mai afectate clădiri în urma seismelor care au avut loc în ultimele luni şi se degradează pe zi ce trece.

 

Cel mai rău e în Sala Maură. Încăperea cea mai impunătoare din clădire a fost închisă. Ca, de altfel, toată aripa veche a Prefecturii, tocmai din cauza faptului că nu mai prezenta siguranţă. Structura de rezistenţă a fost afectată şi din acest motiv a fost restricţionat accesul.

 

Problemele s-au extins şi către birourile din celălalt corp al clădirii. Aşa au ajuns aproape toţi salariaţii să lucreze în birouri cu pereţi crăpaţi până la cărămidă. “Se tot degradează. Tot ce înseamnă clădirea Palatului Administrativ, acolo unde nu doar e doar Instituţia Prefectului, ci şi Consiliul Judeţean şi alte instituţii publice. Situaţia nu e una bună deloc. În urma cutremurelor din februarie, clădirea a fost grav afectată, dar, în continuare, aceste cutremure sunt în zona Gorjului. Noi nu le resimţim, dar aceste clădiri le resimt pentru că sunt foarte vechi. Găsim bucăţi de tencuială care cad din tavane, de pe stâlpii de rezistenţă. Ne e foarte greu să ne desfăşurăm activitatea. Nu avem o sală de şedinţe, nu avem săli de conferinţă. Tot ce înseamnă birouri care au fost în clădirea veche sunt relocate. Inclusiv eu. Toţi colegii care erau acolo”, a spus prefectul judeţului Gorj, Cristina Cilibiu.

 

În pericol sunt puse şi sutele de oameni care vin să dea examen pentru permis sau să facă paşaportul. Şi în sala de examen, au crăpat pereţii din cauza zguduiturilor pământului.

 

„Este greu când vii în fiecare zi într-un birou care se degradează de la zi la zi, cumva, ai un disconfort. Chiar dacă nu ne dăm seama, toate aceste cutremure ne-au afectat. Nu este vorba doar de siguranţa celor 400-500 de oameni care lucrează în Palatul Administrativ. Este vorba de sutele de persoane care vin. Sunt instituţii publice. La Permise, la Paşapoarte, sunt oameni care vin în fiecare zi. Noi răspundem nu doar de siguranţa angajaţilor, ci şi a cetăţenilor care vin într-o instituţie publică, iar acum e greu să ai această siguranţă”, a mai spus prefectul Cristina Cilibiu.

 

Autorităţile îşi pun speranţele în Compania Naţională de Investiţii. Au nevoie de bani mulţi să repare Palatul Administrativ şi să-i redea gloria de altădată înainte ca acesta să se dărâme mai rău şi să nu mai poată fi pus în valoare.

Galerie foto






Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: