Două milioane de euro riscă să ajungă pe Apa Sâmbetei, în Bălănești

Autoritățile locale din comuna Bălănești se uită neputincioase cum o investiție începută în urmă cu patru ani și care ar fi trebuit să fie gata încă din toamna anului 2021, este departe de a se realiza. Constructorul care a câștigat licitația a lucrat realizat numai 40%din investiția și a abandonat șantierul în timp ce autoritățile trimit frecvent înștiințări la Compania Națională de Investiții.

 

Vorbim de o sală de sport cu 102 locuri a cărei valoare se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro. Investiția aceasta mult dorită de autorități pare departe de a se realiza, mai ales că firma care trebuia să o construiască se pare că a renunțat.

„Din păcate constructorul sălii de sport este un exemplu negativ. A început lucrarea în urmă cu patru ani și ar fi trebuit să o inaugurăm în ianuarie 2021, dar suntem în 2023 și nu este gata. Nu doar că nu e finalizată, dar nu a lucrat mai mult de 40% din investiție. Termenul este depășit cu mult și în ritmul acesta nici până la sfârșitul acestui an nu va fi gata”, a precizat primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

Autoritățile locale nu au stat degeaba așteptând să revină constructorul și să se apuce de lucrare ci au trimis nenumărate sesizări cu situația sălii de sport, la Compania Națională de Investiții. „Vorbim totuși de o investiție de 2.000.000 de euro care ne-a fost aprobat și pe care nu vrem să o pierdem. Chiar la începutul acestei săptămâni am trimis o nouă adresă la Compania Națională de Investiții, la fel cum am făcut constant de când constructorul nu s-a mai prezentat la lucrare. Nu este singurul care nu se ține de treabă. Mereu avem probleme cu firmele, pentru că ar trebui condiții mai dure la licitații”, a mai adăugat primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: