Cât așteaptă gorjenii să-și facă pașaport

Pentru eliberarea paşaportului, cetăţenii judeţului Gorj nu mai trebuie să aştepte prea mult timp. Cererile sunt onorate în aproximativ 9-10 zile.

 

„Începe să se aglomereze perioada, dar momentan suntem în regulă cu programările, la maximum o săptămână şi două sau trei zile, eliberăm paşapoartele”, a transmis şeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Gorj, Nicolae Băloi.

În ceea ce priveşte preţul şi valabilitatea paşapoartelor, Nicolae Băloi transmite: „Paşaportul electronic costă 258 de lei la persoane peste 12 ani, iar la persoane sub 12 ani este 234 lei. Mai e şi varianta de paşaport temporar, care este 96 de lei. Paşaportul temporar are valabilitate un an de zile, chiar dacă e copil sau adult, iar paşaportul electronic, sub 12 ani, are valabilitate 3 ani, între 12 şi 18 ani are valabilitate 5 ani, peste 18 ani are valabilitate 10 ani”

Cererile înregistrate zilnic sunt destul de multe, mai ales că taxa de urgenţă nu mai este valabilă: „Mergem cu un ghişeu pentru programare şi un ghişeu pentru eliberări. Avem, în medie, cam 70 de cereri pe zi, la judeţ. Ieri am preluat, de exemplu, 81 de cereri şi s-au eliberat 82 de paşapoarte. S-a scos taxa de urgenţă. Urgenţa trebuie să fie justificată, adică cu documente. Adeverinţă de la medici, de la şcoli (dacă pleacă în programele Erasmus), adeverinţele de la firmele unde lucrează. Dacă se vine cu un document justificativ, se eliberază în maxim trei zile paşaportul”, a mai spus şeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Gorj.

Vizualizări: 1,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: