Angajări blocate într-o instituție din Gorj

Direcția de Statistică din Gorj e afectată de așa numita ordonanță a austerității dată de Guvern. Instituția publică avea în plan să mai angajeze două persoane. Un post a apucat să-l scoată la concurs, dar demersurile nu vor mai continua pentru că noile angajări au fost blocate.

 

Directorul instituției, Vasile Păunescu, a declarat că, în organigramă, sunt 25 de posturi, dar va ajunge să lucreze cu doar 20 de oameni pentru că vor mai exista și trei pensionări.

 

“Având în vedere că Direcția Județeană de Statistică are în schemă 25 de posturi. 24 de funcționari publici și unul de șofer. Înainte de 89, pe această schemă, erau 27 de posturi, din care o femeie de serviciu. Ultimele reglementări ne afectează. Aveam deja scoase posturile și nu suntem doar noi, mai sunt opt județe. Concursurile erau în derulare. În aceste condiții, mergem mai departe cu două posturi blocate. Unul deja se publicase. Acesta va trebui ocupat anul viitor având în vedere procesele electorale care se vor derula în 2024. Mai sunt trei persoane care urmează să se pensioneze. Din 25 de posturi, lucrăm cu 20 de oameni”, a spus directorul Direcției de Statistică Gorj.

Vizualizări: 1,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: