Turburea: Izlazul comunal, transformat în pădure

Pentru că efectivele de animale au scăzut drastic în comuna Turburea, iar izlazurile s-au umplut de mărăcini, autoritățile au găsit soluția. Cu fonduri prin PNRR, izlazurile din localitate vor fi transformate în păduri. 

La un simplu calcul făcut de autoritățile locale, în toată comuna Turburea mai sunt aproximativ 40 de animale. Izlazurile din localitate se întind pe o suprafață totală de aproximativ 150 de hectare și pentru că nu mai sunt animale care să pască pe ele, acestea sunt pline de mărăcini.

”Vrem să plantăm pe izlazurile din toată comuna arbori. Decât să le ținem pline de mărăcini, mai bine plantăm de exemplu salcâm. Ideea ne-au dat-o cei de la Garda Forestieră și pentru că sunt fonduri pentru așa ceva prin PNRR de ce să nu le accesăm. Voi face acest proiect, doar pe 100 de hectare și mai lăsăm 50 de hectare de izlaz pe toată comuna. Dacă face acest proiect primim 3.000.000 de euro, scăpăm și de mărăcini, și ne alegem și cu o plantație de salcâm care va fi îngrădită și timp de 5 ani o să primim și subvenții. În plus de asta m-am gândit că vin și apicultorii cu stupii când e salcâmul în floare”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Autoritățile locale spun că se vor crea și câteva locuri de muncă.

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: