Limacșii și melcii se înmulțesc în septembrie. Cum îi combateți!
Melcii și limacsii au biologii similare și sunt hermafrodiți, astfel că ambii membri ai unui cuplu de împerechere pot depune ouă. Împerecherea are loc de obicei de la mijlocul toamnei până la mijlocul iernii, când condițiile favorabile de umezeală revin după vară.
Cum afară e foarte cald încă este vreme perfectă pentru împerecherea acestor dăunători iar păsările care îi vânează de regulă au plecat deja.
Limacșii și melcii sunt hrană pentru păsări, arici, amfibieni și alte creaturi. Cu toate acestea, în grădină, limacșii și melcii sunt adesea considerați dăunători, deoarece unele specii mănâncă plante, în special răsaduri dar și partea moale a legumelor, cum ar fi salata verde și fasolea. A ști cum să le identifici ouăle și ce să faci când le întâlnești este o modalitate practică de a le limita numărul.
La două până la patru săptămâni după împerechere, ouăle sferice de culoare albă perlat sunt depuse în sol umed. Depunerea ouălor poate continua de la pauza sezonului până la sfârșitul iernii. Cu toate acestea, ouăle nu pot supraviețui unei veri fierbinți și uscate sau să rămână latente în sol. După depunere, ouăle eclozează în două până la patru săptămâni, dar melcii și melcii tineri devin de obicei maturi sexual după un an.
Dacă îi combatem toamna, la anul vom avea mult mai putini. Cea mai buna metodă este de a-i strange cu mâna. Seara sau dupa ploaie este mometul cel mai bun de a-i culege. Apoi putem aplica cenușă și var. Varul este foarte util in combaterea limacșilor. Impraștiați var în apropierea legumelor pe care ei le preferă, pentru a-i atrage.