Rețetă simplă pentru a pregăti ardei iuți la borcan!
Ardeii iuți sunt aproape nelipsiți la mesele românilor, mai ales lângă o ciorbă aburindă. Gustul lor intens și aroma picantă îi face însă potriviți pentru o varietate de preparate, de la mâncăruri la sosuri și condimente.
Dacă vrei să ai ardei iuți pentru la iarnă, procesul de conservare este foarte simplu.
O rețetă simplă și eficientă de a conserva ardeii iuți este cea de ardei în oțet.
Ingrediente:
• Ardei iuți proaspeți;
• Apă;
• Oțet;
• Sare.
Mod de preparare:
Spală și curăță ardeii iuți, îndepărtând semințele și nervurile interioare pentru un gust mai puțin iute, dacă vrei. Dacă îți plac așa, îi poți lăsa întregi. Pune ardeii în borcane sterilizate, lăsând puțin spațiu în partea de sus.
Într-un ibric, încălzește apă și oțet în proporție de 1:1 și adaugă sare după gust.
Toarnă lichidul fierbinte peste ardei, asigurându-te că aceștia sunt acoperiți complet.
Închide borcanele cu capace și sterilizează-le în bain-marie timp de 15-20 de minute.
Lasă borcanele să se răcească înainte de a le depozita într-un loc răcoros și întunecat.
O rețetă îmbunătățită în funcție de gusturi este cea de ardei iuți la borcan cu oțet și zahăr.
Această rețetă adaugă o notă dulce în combinație cu iuțeala ardeilor.