De ce joacă sute de copii din Târgu Jiu pe terenuri de la Dănești, Bălești, Drăguțești sau Stănești!

Pentru că Primăria Târgu Jiu nu a fost în stare să pună un gard corespunzător la terenul sintetic, și câteva scaune din plastic la băncile de rezerve, copiii sub 14 ani care jucau pe terenul respectiv sunt nevoiți acum să facă naveta și să joace pe alte terenuri din județ. AJF Gorj nu a mai omologat terenul sintetic iar copiii din Târgu Jiu au început campionatele în acest week-end jucând, „acasă”, pe alte terenuri din județ, care corespund regulamentelor.

Campionatele județene de fotbal pentru copii au început în acest weekend. Primăria Târgu Jiu și-a trimis, din cauza indiferenței cu care a tratat terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Municipal, chiar și copiii legitimați la clubul propriu, CSM Târgu Jiu, să joace pe terenul de la Bălești.

Copiii care știau că se antrenează și joacă la Târgu Jiu s-au trezit acum trimiși la Bălești, Dănești, Drăguțești sau Stănești, să joace pe terenuri corespunzătoare, pentru că autoritățile locale din Târgu Jiu au tratat cu nepăsare o problemă care trenează de peste cinci ani de zile, și au refuzat sistematic să se conformeze avertismentelor venite de la Asociația Județeană de Fotbal Gorj.  Deși un teren sintetic nu presupune prea multe lucrări de întreținere, Primăria Târgu Jiu nu a binevoit să le realizeze nici pe cele minime. Terenul, sau mai bine zis anexele acestuia, gardul și băncile de rezerve, s-au degradat continuu, asta și pentru că cei care păzesc terenurile primăriei nu își fac datoria și lasă pe oricine să intre în baza sportivă atunci când nu sunt competiții. Pot fi văzuți continuu pe terenuri cetățeni sau tineri cu biciclete sau trotinete pe terenuri sau teribiliști nocturni care consumă alcool pe băncile de rezerve și ard scaunele băncilor când fumează, pentru că nimeni nu este acolo ca să le interzică accesul.

Cei care au de suferit sunt copiii, chiar și cei de la CSM Târgu Jiu, care vor juca la Bălești, la fel ca și cei de la Juniorul Târgu Jiu și Luceafărul Târgu Jiu. LPS Târgu Jiu și-a trimis copiii să joace pe terenul de la Drăguțești, acolo unde vor juca și copiii de la Pro Junior iar ACS Viitorul Târgu Jiu joacă cu grupele de copii pe terenul de la Stănești, acolo unde mai joacă și copiii de la Pandurașul Târgu Jiu. Atomic Lions Târgu Jiu va juca pe terenul de la Dănești, acolo unde mai joacă și grupele de copii de la Primavera Târgu Jiu.

Trebuie spus că explicația primarului Marcel Romanescu referitoare la lipsa banilor pentru a amenaja corespunzător terenul sintetic nu stau deloc în picioare. Costurile nu erau deloc mari pentru a repara câteva garduri căzute și a monta câteva scaune din plastic, mai ales că acestea există în depozitele primăriei, fiind demolate de la vechiul stadion. Nici dacă acestea erau cumpărate acum nu ar fi ajuns la costuri astronomice, cum lasă să se înțeleagă actualii conducători ai orașului.

Părinții și copiii care se văd acum nevoiți să facă zeci de kilometrii în week-end pentru a merge la meciuri trebuie să știe că nu e vorba aici de costuri ci doar de nepăsare și indiferență. Pentru că, nu-i așa,  acum oricum politicienii nu mai au nevoie de voturile lor și au devenit cu toții o cantitate neglijabilă, la fel ca și terenul sintetic care e lăsat în paragină de ani de zile!

Galerie foto




Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: