Core a fost dorit de două echipe din Liga 1. A plecat gratis de la Târgu Jiu!

Alexandru Core este primul jucător care se desparte în perioada vacanței de iarnă de ACS Viitorul Târgu Jiu și, totodată, prima achiziție a Politehnicii Iași pentru partea a doua a sezonului. Acesta a fost urmărit de două formații din Liga 1 și, deși avea oferte, a plecat gratis de la Târgu Jiu.

Președintele ieșenilor, Cornel Șfaițer, susține că îl urmărea de mai mulți ani pe Core, jucător pe care l-a vrut și la Sepsi OSK, în urmă cu trei ani.

”Este un tânăr jucător, de doar 23 de ani, în care eu cred foarte mult, un fundaș central de picior stâng cu calități fizice foarte bune. Îl știu de 3-4 ani, l-am urmărit la Liga 2 și am mai avut o tentativă să-l iau acum 3 ani, când eram la Sfântul Gheorghe. Acum a devenit liber de contract și l-am cooptat în lotul Politehnicii, după ce m-am consultat și cu stafful. Am crezut mereu în jucătorii tineri din eșalonul doi și după ce am vorbit cu Leo și cu stafful am decis să-l aducem la Politehnica. Este un jucător cu calități fizice foarte bune, o să aibă șansa să-l vedem la un nivel mult mai bun, la Liga 1.

Mereu am crezut în jucătorii tineri, Burcă (n.r. – Andrei Burcă, fost la FC Botoșani și CFR Cluj) este doar un exemplu de urmat, dar au fost și alți jucători pe care i-am promovat la prima ligă de la Liga a 2-a sau chiar a 3-a. Nu rămâne decât ca Alexandru Core să se pregătească foarte bine, să lupte și să joace la Liga 1. Nu-mi fac probleme că nu va face față din punct de vedere fizic în prima ligă, pentru că are calități din acest punct de vedere”, a declarat Cornel Șfaițer pentru Liga2.ro.

Alexandru Core a ajuns la ACS Viitorul în februarie 2020, de la Luceafărul Oradea, altă echipă controlată la un moment dat de Nicolae Sarcină, patronul clubului care s-a numit anterior Energeticianul și ACS Șirineasa. Cu excepția a jumătate de sezon, februarie-iulie 2021, în care a fost împrumutat în Liga 3, la Minaur Baia Mare, Core a evoluat pentru echipa de care s-a despărțit recent. A prins, în total, 44 de partide în Liga 2 și a înscris 4 goluri, toate în sezonul 2021-2022, și ar fi evoluat mai mult dacă nu ar fi suferit accidentări care l-au ținut mult timp pe tușă.

Vizualizări: 1,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: