Burleanu spune că FRF va sprijini echipele din Târgu Jiu

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu s-a întâlnit marţi, la Târgu Jiu, şi cu reprezentanţii echipelor din Târgu Jiu, Pandurii şi ACS Viitorul Târgu Jiu. Aflat în turneu electoral prin ţară, Burleanu a vorbit şi de insolvenţele care afectează tot mai multe cluburi din toate eşaloanele.

Ambele echipe care joacă la Târgu Jiu se află în insolvenţă iar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, aflat în vizită electorală la Târgu Jiu a purtat marţi discuţii şi cu reprezentanţii acestora.

Şeful federaţiei a spus că va sprijini cele două echipe, din punct de vedere fotbalistic. „Încercăm și noi să vedem cum putem să sprijinim, din punct de vedere fotbalistic, fiecare dintre aceste cluburi. Insolvența este o consecință a unui management, dar nu înseamnă că dacă au trecut printr-un management mai puțin bun nu pot părăsi zona de insolvență și să revină. Cu siguranță, această pandemie a contribuit enorm de mult. Dacă nu am fi trecut prin această pandemie, sunt convins că nu ne-am fi confruntat cu foarte multe cazuri de insolvență”, a spus Burleanu care a anunţat un nou sistem de licenţiere pentru echipe: „Avem un nou sistem de licențiere, care presupune un dublu control, atât în primăvară, cât și în toamnă. Acest lucru ne-a ajutat ca, înainte de pandemie, să nu mai avem niciun club în insolvență, la nivelul Ligii 1. O problemă pe care o înregistrăm este situația cluburilor care retrogradează din Liga 1 în Liga 2. Tot mai multe, nu au capacitatea să se adapteze financiar provocărilor celui de-al doilea eșalon și de aici foarte multe insolvențe și faliment. De aceea, încercăm să accelerăm și în zona de educație. Chiar în această perioadă, avem în derulare primul MBA de management sportiv din România, implementat împreună cu UEFA”.

Pandurii se află în insolvenţă de la finalul anului 2016, fiind aproape de a finaliza programul de reorganizare şi ar putea ieşi din insolvenţă în luna aprilie. Cealaltă echipă, ACS Viitorul, adusă la Târgu Jiu în 2020, pe traseul Şirineasa, Petroşani, Oradea, Severin, a intrat în insolvenţă în cursul lunii trecute.

Vizualizări: 554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: