Slabe şanse pentru a vedea meciuri internaţionale la Târgu Jiu

Stadionul Municipal din Târgu Jiu are şanse foarte mici să poată găzdui meciuri internaţionale, respectiv meciuri ale echipei naţionale a României. La cum se prezintă lucrurile la stadionul nou de la Târgu Jiu  nici măcar naţionalele de juniori nu ar putea juca prea curând pe Municipalul din oraş.

Nici una din promisiunile FRF făcute după inaugurarea stadionului din Târgu Jiu nu s-au onorat cu toate că s-a vorbit despre această posibilitate, mai ales în campania electorală. S-a vorbit pe plan local că s-ar putea juca aici finala Cupei României sau Supercupa dar nici acestea nu au ajuns să se joace, deşi pe stadionul vechi, administrat de Pandurii, s-a organizat o finală de cupă.

Prezent marţi la Târgu Jiu, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a dezvăluit faptul că există cerinţe specifice pentru organizarea unui meci internațional. Iar cei de la Pandurii ştiu foarte bine ce eforturi au făcut să poată organiza pe Municipal primul meci internaţional, din Europa League. Cum despre cupe europene nu poate fi vorba curând la Târgu Jiu, ambele echipe locale fiind în insolvenţă - ceea ce este echivalent cu interdicţia în cupe chiar dacă ajung în Liga 1 - poate un meci internaţional de juniori U 21 sau U20 ar mai fi o consolare. Dar preşedintele FRF nu e prea optimist răspunzând puţin evaziv când a fost întrebat de un meci al naţionalei la Târgu Jiu. „O să ne concentrăm atenția la nivel de naționala U21 și U20. Prin organizarea unui asemenea meci, înțelegem că am putea să punem în valoare stadionul și să-i readucem pe spectatori pe stadion”, a spus Burleanu care a precizat că este vorba de lipsa unei infrastructuri hoteliere adecvate pentru astfel de meciuri: „Mai avem de lucrat în zona de infrastructură hotelieră. Sunt câteva cerințe impuse de UEFA în ceea ce privește organizarea unui astfel de meci ca să putem să respectăm toate aceste condiții impuse”. În manualul de organizare a unui meci internaţional este un capitol întreg consacrat acestei infrastructuri iar Târgu Jiul nu corespunde din foarte multe puncte de vedere.


Preşedintele FRF a mai vorbit şi despre cerinţele referitoare la starea gazonului, cerinţă care trebuie luată prima în calcul la astfel de meciuri internaţionale. Din păcate gazonului de la Târgu Jiu nu i se mai acordă nici un fel de atenţie de mai mult timp, responsabilii stadionului neavând la dispoziţie acel tractor uşor necesar pentru a efectua lucrări la teren şi nici alte utilaje specifice de care dispun toate marile stadioane. Clubul Pandurii a avut la dispoziţie toate utilajele necesare, inclusiv tractor uşor, atunci când a realizat gazonul nou de pe Stadionul Municipal, dar acestea s-au deteriorat în ultimi ani, după inaugurarea stadionului, pentru că au jucat la un moment dat trei echipe în acelaşi timp pe acelaşi teren.

Galerie foto


Vizualizări: 391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: