Echipă de Liga 3, depunctată de FRF pentru neplata salariilor

FRF nu depunctează doar echipe de Liga 1 ci şi din eşaloanele inferioare. S-a întâmplat recent la Luceafărul Oradea, ultima clasată din Seria 10 a Ligii 3, formaţia care avea legături cu oameni de afaceri din Gorj fiind reclamată la comisii pentru neplata salariilor.

Ultima clasată din Seria 10 a Ligii a 3-a, Luceafărul Oradea, are probleme mari cu banii, cu restanțele către jucători, astfel că s-a decis, din partea Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, sancționarea cu puncte în clasament, dar și interdicție la transferuri.

Echipa care fusese preluată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină în urmă cu câţiva ani, şi apoi retrasă din Liga 2 atunci când echipa acestuia, ACS Energeticianul retrogradase în Liga 3, pare să fi fost abandonată între timp. Luceafărul Oradea a cerut retragerea din Liga 2 în urmă cu doi ani pentru a face loc în eşalonul secund altei echipe ce avea acelaşi patron, ACS Energeticianul, care pierduse pe criteriul sportiv locul din eşalonul doi dar a revenit după retragerea orădenilor. Oficialii clubului au schimbat atunci numele echipei în ACS Viitorul Târgu Jiu, preluând chiar şi numele echipei de tradiţie din Târgu Jiu, Pandurii.

Cere este că după acel episod, Luceafărul Oradea a rămas în Liga 3 dar fără cei mai buni jucători care au fost luaţi la echipa din Târgu Jiu. Acum orădenii sunt în derivă şi primesc sancţiuni pentru neplata salariilor. Decizia de depunctare a venit ca urmare a neplății restanțelor către fostul jucător Marius Gabriel Balogh și fostul kinetoterapeut Mihai Cherman, care au depus memorii. Astfel, FRF, prin Comisia de Disciplină și Etică, a judecat cazurile și a hotărât să scadă patru puncte din totalul celor adunate de Luceafărul Oradea în acest sezon. Așa se face că orădenii au acum în clasament minus trei puncte şi sunt tot pe ultimul loc cu perspective sumbre pentru viitor pentru că, dacă situația nu se rezolvă până la 9 martie, Luceafărul Oradea va continua să sufere depunctări, a informat liga2.ro.

După 15 meciuri scurse din sezonul regulat al Ligii a 3-a, Luceafărul Oradea a adunat un singur punct (un egal și 14 eșecuri), dar pe hârtie are minus trei puncte, din cauza depunctării.

Vizualizări: 492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: