Stoenac: Am venit cu gândul de a rămâne în circuit

Marian Stoenac mijlocașul ofensiv în vârstă de 28 de ani care a semnat recent cu ACS Viitorul Târgu Jiu vrea să se menţină în circuitul fotbalului. După ce a jucat la Poli Iaşi în tur, gorjeanul lasă să se înţeleagă că face un compromis venind la Târgu Jiu.

După ce a promovat cu FC U Craiova în Liga 1, Marian Stoenac și-a găsit vara trecută un alt angajament în Liga 2, la Poli Iași, unde a fost dorit de către antrenorul Costel Enache. Stoenac a contribuit  la promovarea oltenilor de la FCU în Liga 2, marcând zece goluri când echipa juca în Liga 3, fiind golgheterul echipei și cel mai bun pasator.

Fotbalistul are la activ mai multe colaborări cu actuala sa echipă, care avea însă alte nume atunci când a jucat la ACS Şirineasa sau Energeticianul. Acum Stoenac recunoaşte că nu e în cea mai bună formă dar vrea să fie în circuitul fotbalistic şi a ales să vină la Târgu Jiu. ”Am venit la ACS Viitorul Târgu Jiu cu gândul de a rămâne în circuit după accidentare și sper să-mi revin la forma inițială. Am avut două accidentări destul de serioase și acum sunt bine și bucuros că pot juca”, a spus acesta pentru liga2.ro, înainte de debutul oficial la noua sa echipă, precizând că nu se sperie de insolvenţă: „Nu mă sperie faptul ca echipa a întrat în insolvență. Cred că totul se va plăti la zi! Contează ca noi să fim concentrați la antrenamente și meciuri și cred ca dacă vom obține rezultate pe măsură. Eu am semnat până la finele acestui sezon”.

Faptul că a semnat doar până în vară arată că Stoenac e cu gândul la Liga 1, având totuşi ambiţia de a arăta că poate juca la un nivel superior.

Marian Stoenac și-a reziliat contractul cu Poli Iași în ultimele zile ale lunii ianuarie. Jucătorul era dorit în continuare de Costel Enache, însă clubul i-a propus, pe de altă parte, reducerea salarială, ținând cont că a ratat obiectivul accederii în play-off, deși și promovarea. Stoenac avea un salariu de 3.000 de euro și a fost printre ultimii care acceptaseră o reducere cu 500 de euro până la finalul sezonului, a mai informat sursa citată.

Marian Stoenac a mai jucat la Minerul Motru, Juventus București, cu care a promovat în Liga 2, Cetate Deva, ACSO Filiași sau FC U Craiova, alături de care, de asemenea, a acces în prima ligă, vara trecută, după care a ajuns la Poli Iași.

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: