Piţian consideră tragică insolvenţa: Realitatea dură a fotbalului românesc

Un fost jucător al echipei Pandurii care a trecut prin insolvenţa clubului din Târgu Jiu consideră insolvenţa o tragedie. Andrei Piţian a pornit în fotbalul mare de la juniorii clubului Pandurii şi are deja o mare experienţă în Liga 1.

Fotbalistul gorjean Andrei Piţian a plecat de la Pandurii după ce echipa a întrat în insolvenţă şi cunoaşte bine aceasta realitate a fotbalului din România despre care spune că este una tragică. Crescut la Centrul de Juniori al clubului Pandurii, Piţian face parte din ultimele generaţii ale acestei academii de fotbal create la Târgu Jiu care a reuşit să facă pasul spre Liga 1. Din păcate acesta nu a plecat cu amintiri plăcute de la echipa gorjeană care a intrat în insolvenţă în 2016. După ce a mai jucat un an la Pandurii şi după intrarea în insolvenţă, Piţian consideră că insolvenţa este realitatea dură a fotbalului românesc pentru că tot mai multe echipe apelează la aceasta. „Din păcate, revedem aceleaşi episoade, însă la alte cluburi. Este tragic, realitatea dură a fotbalului românesc. Până la urmă, fotbalul, sportul, este o oglindă a societăţii. E dureros şi cred că nici nu sunt perspective ca lucrurile să stea mai bine în viitorul apropiat”, a spus Piţian după meciul pierdut de actuala sa echipă, Chindia Târgovişte, în faţa celor de la Universitatea Craiova.

După plecarea de la Pandurii, Piţian a evoluat tot în Liga 1, la Astra, după care a plecat din ţară, sub formă de împrumut, la ciprioţii de la Apolon Limassol. Revenit apoi în următorul sezon din nou la Astra, tot în Liga 1, Piţian a mai jucat la FC Botoşani, FC Argeş şi Chindia Târgovişte.

Vizualizări: 1,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: