Tomatele pot lega rod fără fertilizări și polenizări artificiale
Pentru a avea o recoltă bgată de tomate trebuie să ştiţi ce să faceți cu tufele de roşii pentru ca toate florile să se polenizeze și să lege roșii. Important este să analizați principiul polenizării florii de tomate din solarii şi sere, acolo unde albinele ajung mai greu.
Atunci când cultivați roșii în solarii, nu aveți nici un polenizator, cum ar fi albinele și vântul. Deci, polenul nu se scutură, nu are loc polenizarea și florile pur și simplu cad. E nevoie să efectuați o procedură simplă, în fiecare dimineață, când intrați în seră, vă apropiați de fiecare tufă și agitați frânghia cu care sunt legate. Astfel, are loc scuturarea bruscă și polenul polenizează ușor fiecare floare. În cazul soiurilor scunde, care nu se leagă, agitați tulpina tufei, dar nu foarte tare, ca să nu o deteriorați.
Faceți acest lucru în fiecare dimineață sau de fiecare dată când intrați în seră, deoarece tomatele cresc, se formează raceme noi și înflorirea continuă, deci e nevoie și de o polenizare permanentă.
De asemenea, un polenizator minunat este aplicarea tehnologiei agricole, cum ar fi copilirea și tăierea frunzelor. Efectuând aceste lucrări, agitați tufele de tomate și, respectiv, are loc polenizarea. Dacă nu faceți acest lucru, este recomandat să începeți căt mai rapid și veți avea mai multe roșii în recoltele viitoare.