Capotă: Vom rezilia contractul cu firma care deţine RMN-ul

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va rezilia contractul cu firma care deţine aparatul de rezonanţă magnetică nucleară (RMN). Asta pentru că în dotarea spitalului va intra un aparat nou, achiziţionat de Ministerul Sănătăţii.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va beneficia în primăvară de un aparat RMN şi un computer tomograf, finanţarea acestor dotări fiind asigurată de Ministerul Sănătăţii. Medicul Bogdan Niculescu se teme că aparatura ar putea fi pusă la păstrare şi nu folosită de către pacienţii spitalului. „Acum să vedem dacă o să aibă unde să-l instaleze sau va rămâne în subsolul spitalului ca multe alte aparate. Să vedem dacă interesul spitalului depăşeşte interesul propriu al actualei firme private instalate acolo”, a spus Bogdan Niculescu.  

Aparatul de rezonanţă magnetică va fi amenajat în Ambulatoriu, acolo unde funcţionează în prezent RMN-ul deţinut de o societate din Bucureşti. Firma desfăşoară activitate în cadrul spitalului în baza unui contract care, conform conducerii spitalului, va expira anul acesta.

Investigaţii decontate de stat

Managerul interimar al spitalului, Gigel Capotă, spune că în momentul în care spitalul va primi aparatul de rezonanţă magnetică de la Ministerul Sănătăţii, firma respectivă va părăsi spitalul. „La ora actuală, Spitalul Judeţean de Urgenţă este într-o colaborare cu o firmă din Bucureşti care are instalat RMN la noi, în spital. Din analizele pe care le-am făcut, contractul expiră spre sfârşitul acestui an, însă noi trebuie să ducem o politică prudenţială, să ştim exact când vom fi dotaţi cu aparatul respectiv, pentru ca să îl şi instalăm rapid în locaţia respectivă, în Ambulatoriu. În momentul în care va veni noul aparat, colaborarea cu firma respectivă va înceta şi noi îl vom instala pe al nostru în locaţia respectivă. Se poate rezilia contractul, avem astfel de prevederi în contract”, a explicat Gigel Capotă.

Managerul interimar al spitalului spune că va face diligenţele necesare pentru ca investigaţiile să fie decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate.

În plus, noul tomograf va fi pus în funcţiune la Unitatea de Primiri Urgenţe de pe strada Tudor Vladimirescu, astfel încât pacienţii cu urgenţe să nu mai fie transportaţi până la Spitalul 700.

Comisii pentru analizarea aparaturii din dotare

Conducerea spitalului a anunţat că a făcut o inventariere a aparaturii existente în spital. De asemenea, vor fi stabilite comisii pe fiecare secţie în parte pentru a vedea ce aparatură este funcţională şi dacă există specialişti care să o folosească. În funcţie de această analiză se va stabilii şi ce investigaţii vor fi prinse pentru decontare în noul contract cu Casa de Sănătate. „Avem o evidenţă foarte clară cu aparatura pe care o avem în dotare. Acum, la început de an, o să facem o analiză, dacă există cazuri cu aparatură care a fost achiziţionată şi nu este utilizată şi intenţionez ca pe fiecare secţie să fac o comisie pentru a vedea ce dotare are fiecare secţie, ce personal de specialitate avem pentru fiecare aparat în parte, să diversificăm gama serviciilor medicale acordate populaţiei, să le includem în nou contract cu Casa”, a conchis managerul interimar Gigel Capotă.  

Vizualizări: 3,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: