Burleanu, în campanie degeaba la Târgu Jiu
Autorităţile locale şi oficialii AJF Gorj au avut marţi un program foarte încărcat pentru că au primit vizita staff-ului de campanie al preşedintelui FRF Răzvan Burleanu. S-au făcut promisiuni, iar şeful federaţiei a explicat că ar vrea să se asigure că fotbalul va rămâne un obiectiv pe agenda publică a oficialilor întâlniţi.
La Târgu Jiu şeful federaţiei a venit să se întâlnească cu autorităţile locale şi să afle problemele cu care se confruntă cluburile locale. “Vrem să ne asigurăm că fotbalul rămâne un obiectiv pe agenda publică”, a spus Burleanu la Târgu Jiu, unde există un stadion modern, dar primăria îl foloseşte la orice altceva numai pentru fotbal nu.
Înainte de a fi preluat de primărie, stadionul din Târgu Jiu avea activitate continuu, antrenamente şi meciuri, inclusiv de juniori, dar acum abia dacă se mai poate vedea un meci la două săptămâni, sau două. În nici un caz juniorii cluburilor locale nu au acces acolo, dar şeful FRF a promis că va aduce naţionalele de juniori şi tineret să joace la Târgu Jiu.
Deşi sunt două echipe de fotbal în Târgu Jiu, nici una dintre ele nu a putut efectua pe stadion nici măcar un antrenament în acest an, iar de folosit vestiarele stadionului nici nu poate fi vorba. Sunt păstrate încuiate în timp ce jucătorii care se antrenează pe terenurile doi şi trei se echipează care pe unde pot, iar vestiarele de patru stele le văd doar la meci, la cele oficiale nu şi la cele amicale, şi atunci cu program strict, echipele locale fiind tratate mai rău decât oaspeţii pe propriul teren. Dacă ar fi discutat cu reprezentanţii celor de la Pandurii şi ACS Viitorul Târgu Jiu, Burleanu ar fi putut afla că echipele nu au acces în vestiare decât în ziua jocului şi că nu pot să îşi pregătească eventual vestiarul cu echipament şi materiale de pregătire a jocului măcar cu o zi înainte, pentru că joacă totuşi acasă.
Ar fi putut afla de asemenea că juniorii acestor cluburi joacă pe terenul sintetic, aflat acum în administrarea primăriei, dar primăria nu le pune la dispoziţie nici măcar un vestiar să se echipeze de meci, pentru că unul îl oferă cei de la Pandurii, şi nici măcar o toaletă ecologică în incinta bazei sportive.
Dacă şeful FRF chiar vrea să se asigure „că fotbalul rămâne un obiectiv pe agenda publică”, aşa cum spune, trebuie să discute aceste probleme cu autorităţile locale care au folosit fotbalul doar pentru a beneficia acum de spaţiile de la stadion pentru orice altceva, birouri moderne, hotel, spaţii de depozitare sau săli de concurs ori centre de vaccinare.
Având în vedere faptul că nimeni nu a solicitat aceste spaţii este bine că li s-a dat totuşi o întrebuinţare dar s-a uitat între timp principala întrebuinţare a stadionului, aceea de a se juca fotbal şi de a se şi antrena echipele locale de fotbal. Aşa cum s-a întâmplat mereu, de zeci de ani de când există acest stadion pe care, brusc, după ce a fost preluat în administrare de Primăria Târgu Jiu, fotbalul pare că a fost interzis şi se joacă doar ocazional.
Din păcate exact aceste probleme care trebuiau discutate cu autorităţile locale nu au fost atinse la discuţiile din această campanie degeaba de la Gorj a şefului FRF.