Zece vânători din Gorj, trimiși în judecată

Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci a trimis în judecată, în stare de libertate, zece persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 51 de ani, pentru infracţiuni prevăzute de Legea nr. 407/2006, a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Șapte dintre cei reținuți sunt din Novaci, unul din Baia de Fier, unul din Deva și celălalt din Simeria.

Acuzația este că, la finalul lunii septembrie 2022, pe fondurile de vânătoare nr. 1 Obârșia Lotrului și nr. 12 Gilort au fost efectuate trei acțiuni de vânătoare ilegale, la care au participat atât persoane autorizate pentru a deține purta si folosi arme letale de vânătoare, cât și persoane neautorizate în acest sens.

“Astfel, pe baza materialului probator administrat în cauză s-a stabilit că au fost braconate prin împuşcare două exemplare din specia cerb comun în noaptea de 25/26.09.2022, un exemplar din specia cerb comun (trofeu) în noaptea de 28/29.09.2022 și un exemplar din specia cerb comun (sulitar) în noaptea de 30.09/01.10.2022, toate acțiunile de vânătoare ilegală fiind consumate pe raza fondului cinegetic nr. 1 Obârșia Lotrului”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Vânatul împuşcat a fost transportat la stâna deţinută de unul dintre inculpaţi în golul alpin Larga, unde s-a procedat la jupuirea, eviscerarea şi tranşarea acestora.

Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorun a comunicat că inculpații au achitat integral prejudiciul, în sumă totală de 24.000 de euro.

Mai multe bunuri au fost indisponibilizate, inclusiv mașinile folosite la partida de vânătoare și armele.

Galerie foto



Vizualizări: 1,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: