Au scăpat de dosarul de evaziune după ce au achitat prejudiciul. Care este suma!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a anunțat, printr-un comunicat emis în data de 22 octombrie 2024, clasarea unui dosar penal în care erau cercetați un bărbat din Gorj, proprietar al unei școli auto, acuzați de evaziune fiscală în formă continuată. Decizia a fost luată după ce suspecții au achitat integral prejudiciul creat statului, în valoare totală de 151.733 lei, sumă care a inclus o majorare de 20%, precum și dobânzile și penalitățile aferente.

Dosarul penal a fost deschis în urma unei sesizări din oficiu, întocmite de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Gorj, care a descoperit că, în perioada februarie 2018 - iunie 2022, T.R.C., în calitate de administrator al societății, nu a înregistrat în contabilitate veniturile obținute din activitatea de pregătire a persoanelor pentru obținerea permisului de conducere. S-a stabilit că aceste venituri neînregistrate se ridicau la 270.803 lei, cauzând statului un prejudiciu de 93.749 lei.

Pe baza raportului de expertiză contabilă judiciară din august 2024 și a celorlalte probe administrate, Parchetul a decis să nu continue acțiunea penală, conform prevederilor Legii nr. 241/2005, după ce prejudiciul a fost achitat la datele de 18 septembrie și 17 octombrie 2024.

Vizualizări: 1,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: